Ga door naar de website-inhoud

Officiële website KVC Jong Lede - 4de Nationale A

Scouting

Scouting KVC JONG LEDE

Scouting wordt nogal snel beschouwd als iets negatief. Eigen spelers hebben nogal snel de neiging te denken dat nieuwe spelers hun plaats innemen. Clubs waar we gaan scouten hebben nogal vaak de indruk dat het KVC Jong Lede te doen is om enkel hun betere spelers weg te halen. Nochtans heeft KVC Jong Lede het compleet anders voor.

Eerst en vooral wil onze eigen opleidingen elke individuele speler laten trainen en spelen op het niveau dat het best aanleunt bij de talenten of kwaliteiten van de speler zelf. Bij sommige dus gewestelijk, bij andere provinciaal.

Onze sportieve staf en de trainers bepalen aan wat soort spelers onze werking nood zal hebben naar het volgende seizoen toe. Dit zijn enkel spelers (kinderen) die passen in de opleidingsvisie van KVC Jong Lede. De noden en gegevens over de profielen van de te scouten spelers worden gedetailleerd in kaart gebracht en op basis van deze gegevens gaan onze scouts heel doelgericht op zoek.

Wanneer de vooropgestelde profielen van spelers worden ontdekt door onze scouts , worden deze uitgenodigd voor drie trainingen met de respectievelijke ploegen. De trainer zal dan samen met cluster coördinator en TVJO beslissen tot het al dan niet aantrekken van de speler.

Er wordt enkel gescout voor provinciaal niveau omdat we enkel spelers aantrekken met gelijkwaardige kwaliteiten over kwaliteiten die ons beter maken.

Ook trainers kunnen tijdens wedstrijden spelers opmerken en doorgeven aan de scouting cel.