KVC Jong Lede 3 – 2 KVK Ninove

Jong Lede heeft verdiend de drie punten thuis gehouden, alleen al omwille van het feit dat het een uur lang met tien verder moest na de uitsluiting van Nicolas.
Deze derby was voor beide teams belangrijk inzake puntengewin maar dit bleek niet direct uit de beginfase die eerder als aftastend kan omschreven worden. Het eerste kwartier valt enkel de krachtige kopstoot van Klaas te noteren. Doelman Goossens staat op de juiste plaats. Gaandeweg neemt Ninove het overwicht zonder evenwel echt gevaarlijk te zijn. Sensatie op het halfuur wanneer Nicolas rood onder de neus krijgt voor een niet zo zware fout. Met een man meer slagen de bezoekers er niet echt in om Bart onder vuur te nemen. Eén enkele keer dient de Leedse doelman de vuisten te gebruiken op een schot van Martens. Na 46 minuten eindigt de niet meteen opwindende eerste helft.
De tweede helft is dan wel van andere makelij en het tegenbeeld van de eerste. Bij een uitbraak zet Ruben zich zeer sterk door, bezorgt de bal aan Jonas en deze haalt vernietigend uit (53′). Meteen de start van een aantal dolle minuten. Goossens reageert zeer goed op de scherpe knal van Robin (55′). Amper later is er bezoekend handspel in de strafschopzone. Robin knalt onhoudbaar binnen (56′). Nogmaals Jonas test de vuisten van Goossens (58′). De wedstrijd lijkt in een beslissende plooi te vallen maar een haakfout op Martens binnen de 16 meter, levert ook voor Ninove een elfmeter op. Bellon laat Bart geen schijn van kans (59′). Bij Jong Lede staan er de tweede helft 10 leeuwen op het veld en de thuisploeg blijft kansen creëren. Jonas haalt de lijn, legt terug op Yarich maar opnieuw verhindert doelman Goossens (prima partij) een lokaal doelpunt (61′). Ninove kan hier weinig gevaar tegenover stellen. Druk is er (logisch), maar de Leedse verdediging staat pal. Jonas probeert van dichtbij Goossens te verslaan maar ook deze keer is de doelman attent (70′). Een handvol seconden later is hij dan toch verslagen wanneer Jonas op het gepaste moment Yordi de ruimte in stuurt en deze naar de verste hoek mikt (71′). Het overwicht van Ninove neemt nu wel toe maar echt creatief zijn de bezoekers niet. Groen-wit komt wel goed weg wanneer een voorzet op de paal belandt, de bal op het hoofde van Verhaeghe vliegt en zo terug op de paal (79′). De aansluitingstreffer komt er uiteindelijk dan toch via Martens (87′). Na 7 minuten bibberen wordt het einde van de wedstrijd zonder verder kleerscheuren bereikt. Een uur lang met een man minder en toch de zege behalen, euforie en ontlading ten top bij het affluiten.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Y. Pieren(73′ Y. De Bruyne), B. Malfroy, S. Mertens, T. Spotbeen, K. Van Den Bossche, R. Thybaert, Y. Hellinckx, N. Van Peteghem, J. De Landtsheer (88′ M. Verhasselt), R. Nelis (90′ A. Meersschaut)