Lebbeke 3 – 1 KVC Jong Lede

Jong Lede verloor dan wel met 3-1 op het veld van Lebbeke maar was zeker niet de mindere van de thuisploeg die wel 3 keer scoorde na een snelle omschakeling.
Met uitzondering van de langdurig gekwetste Yorick Verplancke was groen-wit compleet en start dus met zijn vrijwel sterkste elftal.
De eerste helft is vlak en vrij inspiratieloos langs beide zijden. De beste mogelijkheden zijn voor de bezoekers. In de beginfase knalt Yordi Pieren vrij ongeconcentreerd hoog over en halverwege de eerste helft besluit hij op doelman Van Der Taelen. De Leedse doelman Bart Meulewaeter, terug na een langdurige afwezigheid, moet enkel plat op een schot van Van Der Jeugd en dit na 36 minuten. Toch komt Lebbeke kort voor de rust op voorsprong. Monday snelt de rechterflank af, kapt zich vrij een mikt in de verste hoek. Amper 2 minuten later heeft Yordi de gelijkmaker aan de voet maar opnieuw staat zijn vizier veel te hoog afgesteld.
De tweede helft levert meteen de gelijkmaker voor Jong Lede op. Jens benut een verre voorzet van op links door met een heerlijke omhaal doelman Van Der Jeugd te vloeren. Iets na het uur dwingt opnieuw Jens de Lebbeekse doelman tot een redding. Aansluitend hierop krijgt Richard een tweede geel onder de neus en Lede moet verder met 10. Na 67 minuten scoort Yordi dan toch maar zijn doelpunt wordt onterecht afgekeurd want niet hij maar Jonas liep buitenspel. Voetbal is soms onrechtvaardig want seconden later is Maluka, op counter, succesvol. Geen 1-2 maar wel 2-1 dus.
Op minuut 69 kan Yordi doelman Van Der Jeugd nog altijd niet verslaan en op de hierop volgende scherpe uitbraak van Lebbeke kan Martin via de binnenkant van de paal de 3-1 op het bord zetten.
Lede blijft er nog in geloven maar met uitzondering van 2 schoten van Jonas, valt er niks meer te noteren. Lebbeke van zijn kant heeft aan bijna 100% afgewerkt en wint uiteindelijk, vrij gevleid, met 3-1.

Jong Lede: B. Meulewater, Jens De Landtsheer, A. Gyselinck (82′ R. Baevegems), S. Mertens, J. Bauwens, R. Mendoza, J. Trompet, Y. Hellinckx, N. Van Peteghem, Y. Pieren (71′ J. Mayanda), Jonas De Landtsheer