SC Lokeren-Temse – KVC Jong Lede 2-0

Het geslaagde bekeravontuur stopt voor Jong Lede in ronde 5, nadat het met 2-0 verloor van Lokeren-Temse.
Groen-wit start vrank en vrij en heerst in de openingsfase. Toch is het wachten tot na het eerste kwartier op een prima kans. Een knappe combinatie brengt Arnaud Gyselinck in schietpositie maar zijn knal zoeft amper over de dwarsligger. De volgende mogelijkheid volgt snel maar een volledig vrijstaande Gianni Scheerlinck krijgt de voorzet niet onder controle. We zijn dan al minuut 25 wanneer Lokeren-Temse de Leedse doelman Bart Meulewaeter aan het werk zet. Bijna tegen de gang van het spel in krijgt de thuisploeg op minuut 34 een strafschop in geschenkverpakking. Scheidsrechter Allaerts is van mening dat Sinterklaas op 10 oktober ipv op 6 december actief is en bestraft een zuiver duel van Richard Mendoza in de 16 met een penalty. Rodrigo de Oliveira is de Sint en de ref dankbaar en zet Lokeren-Temse op voorsprong. Tot aan het rustsignaal is er knap bezoekend voetbal maar kansen komen er niet meer.
Jong Lede heeft behoorlijk wat energie verbruikt in de eerste helft en dus is het in de 2de 45 minuten allemaal iets minder. Ook Lokeren-Temse tovert niet meteen nog veel denderends op de doorweekte grasmat. Toch zorgt de ingevallen Cabumi op minuut 63 voor een verdubbeling van de voorsprong. Kort nadien probeert de reeds geboekte De Man met een showduik in het strafschopgebied een tweede geschenk te krijgen maar het is een vergiftigd want met een 2de gele kaart mag hij het terrein verlaten.
Jong Lede kan echter niet profiteren van de numerieke meerderheid. Combinaties zijn er nog wel maar de laatste pass mislukt steeds.
Kort voor affluiten brengt Bart Meulewaeter redding met de voet op een schot van De Cuyper.
In de laatste minuut is er dan de tweede verkeerde beslissing van de leiding. Nils Van Poelvoorde scoort op voorzet van Gianni Scheerlinck. De lijnrechter steekt echter de vlag in de hoogte, maar de tv-beelden bewijzen zijn ongelijk.
Jong Lede heeft een prima prestatie geleverd maar wordt genekt door 2 vergissingen van de leiding. Laat deze nu net de einduitslag bepalen.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. Hellinckx, A. Gyselinck (73′ R. Baevegems) J. Bauwens, R. Mendoza, Y. Verplancke (73′ T. Van Den Eeckhout), N. Van Peteghem, S. Djadi (89′ S. Mertens), G. Scheerlinck, J. De Landtsheer, N. Van Poelvoorde