Avant Stekene 1 – 2 KVC Jong Lede

Op basis van een superieure 2de helft neemt Jong Lede meer dan verdiend de drie punten mee naar huis. Stekene, dat nog rekende op een eventuele periodetitel (mits zelf een zes op zes en verlies van de leiders), creëerde in 93 minuten geen enkele uitgespeelde kans. De strafschop die ze kregen was er één onder het motto ‘de Sint is begonnen aan zijn jaarlijkse ronde’.
Stekene is eigenlijk een beetje het zwarte beest van groen-wit (vorig seizoen werd het hier nog 5-0), maar kon vandaag die kleur niet waar maken. De eerste helft is er één van constant heen en weer voetbal, met dan eens de thuisploeg en dan eens de bezoekers met wat overwicht, maar kansen zijn er niet genoteerd. Het schot van Nils hoog over (15′), de bal voorlangs van Nicolas (19′), de knal van Nils recht op doelman Van Steelant (30′), kan men bezwaarlijk kansen noemen. Aan de overzijde dient Bart niks uit de mouwen te schudden. Op minuut 36 schudt hij iets uit de schouders evenwel. Tussen 2 lokalen probeert hij de bal te bemachtigen en gebruikt daarvoor de schouder. Volgens het reglement (vind je op www.voetbalvlaanderen.be) is dit toegelaten. Volgens de ref niet en dus strafschop. In het tumult dat er op volgt krijgt Joren dan nog geel voor protest. Melens neemt het geschenk aan (alhoewel in het Waasland het Sinterklaas is en niet Sint-Maarten) en brengt Stekene zowaar op voorsprong (36′).
Jong Lede start de tweede helft furieus en houdt deze instelling gedurende 48 minuten aan. De gelijkmaker volgt vrij snel. Nicolas zet voor van op links en de mee opgerukte Jari knikt binnen (55′). Amper later bijna de voorsprong. Nicolas ziet de vrije trap van op de 16m lijn (was de fout niet binnen het strafschopgebied ?) rakelings over de linker kruising vliegen (57′). Jong Lede is duidelijk heer en meester. Er wordt gestreden voor elke centimeter kunstgras. De ingevallen Alteron Balaj mikt over (72′). Doelman Van Steelant pareert met bravoure de knal van opnieuw Alteron en in de rebound wordt op Joren een strafschopfout gemaakt. De ref kent dit artikel van het reglement wel en wijst terecht naar de stip. Nicolas mist niet (79′). Kort nadien moet Stekene met tien verder wanneer linksachter Selis een tweede geel karton on de neus krijgt (82′). De inzet en de grinta bij beide teams is aandoenlijk. Stekene kan Bart echter niet bedreigen. In de slotminuut van de reguliere speeltijd haalt Nils snoeihard uit. Velen denken dat het raak is, maar schijn bedriegt want het zijnet houdt de bal tegen. De drie minuten blessuretijd zorgen voor heel wat nervositeit. Dit gevoel gaat echter over in een terechte euforie. Jong Lede is nu duidelijk mee met de middenmoot en mag al eerder naar boven dan naar onder kijken. Volgende week komt Rumbeke op bezoek. De Westvlamingen verliezen 3 keer op rij, maar slikken weinig doelpunten. Onderschatting is dan ook uit den boze.

Jong Lede: B. Meulewaeter, T. Van Den Eeckhout (61′ A. Balaj), J. Bauwens, Joren De Crick, C. Van Hauwermeiren (77′ T. De Smet), I. Favoreel, J. Rosschaert, Jelle De Crick, N. Van Peteghem, N. Van Poelvoorde, E. Suma (70′ J. Hornick)