Avanti Stekene 0 – 0 KVC Jong Lede

De traditie werd gerespecteerd en dus eindigde Stekene – Jong Lede op een billijk gelijkspel.
Tijdens de eerste 20 minuten is bij groen-wit merkbaar dat de verbruikte krachten vorige zondag in de 4de ronde van de Croky cup, nog niet volledig terug op peil staan. Stekene heeft dan ook wat overwicht en probeert met de verre bal de Leedse verdediging te ontmantelen. Twee keer op rij wordt een haarscherpe voorzet net niet succesvol afgewerkt. In deze beginfase is er enkel bezoekende dreiging via Jarich die helaas, na een knappe infiltratie, te hoog over doel besluit. Halverwege de eerste helft trapt Sami knap op doel maar Van Steelant redt subliem en hij doet dit in de rebound van Jonas nog eens over. De wedstrijd gaat op en neer maar concreet gevaar is er niet. Kort voor het rustsignaal pareert Bart een schot van Mombers.
In het begin van de tweede helft probeert Stekene verwoed op voorsprong te komen. Opnieuw is Mombers aan de beurt maar ook nu brengt Bart redding. Aan de overzijde haalt Van Steelant een schicht van Gianni uit de winkelhaak (59′). De wedstrijd verwatert dan, letterlijk en figuurlijk. Lede probeert het al combinerend, Stekene met de verre drop. Een doelpunt hangt wel in de lucht maar komt niet ter aarde. Een zuivere strafschop voor Jong Lede wordt niet gefloten en dan verliest de jonge ref de pedalen. Amper een paar seconden later is er al een eerste opstootje. Hij compenseert dan door een thuisspeler een vrij lichte tweede gele kaart te geven. Lede kan echter niks met het mannetje meer. Om de compensatie te compenseren slikt de ingevallen Tim rechtstreeks rood kort voor affluiten. De slotfase is nog hectisch in het Leedse strafschopgebied. Bart ontzet en een Leeds been voorkomt dat de rebound toch nog een Wase overwinning zou opleveren.
De prestatie was logischerwijze minder dan deze van vorige zondag, maar een punt op verplaatsing is nooit slecht.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. Hellinckx, S. Mertens, J. Bauwens, R. Mendoza, Y. Verplancke, N. Van Peteghem, S. Djadi, G. Scheerlinck, J. De Landtsheer (61′ T. Van Den Eeckhout), N. Van Poelvoorde (58′ J. Mayanda)