Avanti Stekene 5 – 0 KVC Jong Lede

Jong Lede ging zwaar onderuit op het veld van een sterk Stekene. Toch werden de cijfers pas zwaar in de slotfase toen groen-wit risico’s nam om nog iets uit de brand te slepen, maar telkens op een efficiënte thuisploeg botste.
De wedstrijd start aan een hoog tempo, met een Stekene dat direct druk zet en Jong Lede belet om vlot te combineren. De Waaslanders vinden iets beter de combinatie maar kunnen op zich ook weinig gevaar creëren. Wel dient Siel Hauspie de bal op de doellijn te ontzetten met het hoofd na een hard inschieten (7′). Iets na het kwartier is er dan toch de lokale voorsprong. Een zeer snelle omschakeling en Verstraeten rond een strakke voorzet van op links af (16′). Lede kan hier weinig tegenover zetten. Enkel een kopbal naast van Jarich Hellinckx is het noteren waard (25′). Het laatste wapenfeit uit een intense maar kansarme eerste helft is er op minuut 37. Yorick Verplancke begaat een fout in de strafschopzone en Franssens laat doelman Bart Meulewaeter geen kans.
Het eerste kwartier van de tweede helft omvat enkel wat hoekschoppen langs beide zijden. Lede probeert wel de bakens de verzetten maar vindt zelden tot nooit de vrije man waardoor enige druk uit blijft. Stekene laat de bal in één tijd vlot circuleren en rijgt nog een aantal mogelijkheden aan elkaar. De knal van Verstraeten levert een hoekschop op (67′). Bart onderscheidt zich met bravoure een paar keer door een schot uit de linkerbenedenhoek te ranselen en verder van dichtbij met lijf en leden een derde doelpunt te voorkomen. De opwinding van uit het Leedse kamp bestaat enkel uit protest bij een niet gefloten strafschop na vermeend handspel (78′).
Jong Lede zet dan offensief alle zeilen bij om toch nog iets uit de brand te slepen, maar wordt nog 3 keer koudweg gepakt in de slotfase. Criel van op links in de verste hoek (81′), De Rudder tussen 3 bezoekers (85′) en Verstraeten voor zijn tweede (90′) zorgen voor forfaitcijfers.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. Hellinckx (75′ P. Schreurs), S. Hauspie, Y. Verplancke, B. De Geyseleer, S. Kuleshov (84′ M. Vanderhasselt), N. Van Peteghem, J. De Landtsheer, T. Van Den Eeckhout (46′ R. Baevegems), N. Van Poelvoorde, J. De Crick