Bornem 1 – 3 KVC Jong Lede

Tegen een potig Bornem behaalde Jong Lede uiteraard een meer dan verdiende overwinning, maar deze kwam pas tot stand in de absolute slotfase.
Bij groen-wit ontbreekt enkel nog Jarich.
De start is ideaal. Jens neemt de afvallende bal, na een hoekschop, voluit op de slof en de netten trillen (5′). De bezoekers beseffen dat pas een dubbele voorsprong het enthousiasme en de inzet van Bornem kan verminderen, en gaan meteen op zoek naar de tweede treffer. Het schot van Yorick heeft teveel effect en vliegt naast (10′). Nicolas mikt te hoog en de kopbal van Jari is recht op doelman Meeus (14′). Jens snelt de rechterflank af, zet voor, maar broer Jonas besluit op Meeus (25′). Kort voor het rustsignaal probeert Jonas het nog een keer maar de vuisten van Meeus voorkomen erger (38′). De schamele voorsprong bij de rust betekent dat de wedstrijd tot dan verre van beslist is.
Zelfde scenario in de tweede helft. Jong Lede schept kansen maar de afwerking is er niet. Op een splijtende voorzet van Nicolas kan Jonas net niet bij de bal (47′). De plaatsbal van Tim belandt iets over doel (52′). Het schot van Ruben raakt bijna de dwarsligger (56′). Kansen missen breekt dikwijls zuur op en dat is nu niet anders. Balverlies van Jong Lede en de thuisploeg lanceert meteen de snelle Vanmeulder en deze laat Bart geen schijn van een kans (60′). Bornem zet Lede zelfs onder druk en groen-wit vergeet op dat moment de rust te bewaren en uit te voetballen. Jens zet dan zijn zoveelste rush op en nu kan Jonas wel binnen duwen (70′). De wedstrijd wordt dan ontsierd door nog meer lokaal potig spel waardoor Zarouali zijn tweede gele kaart krijgt en de thuisploeg met 10 verder moet. Ook beide trainerskampen staan neus aan neus en de sfeer op en naast het terrein wordt nog bitsiger. Yordi kan een paar keer solo naar Meeuws maar besluit voorlangs. Van minuut 82 tot minuut 87 kan Nicolas zichzelf 4 keer vrij spelen, duikt 4 keer alleen voor Meeuws op maar krijgt de bal niet tussen de benen van de doelman (82′), knalt hoog over (84′), stuit nogmaals op Meeus (85′) en besluit dan uiteindelijk om toch de spanning weg te nemen door Meeus te lobben (87′).
Omwille van een recente reglementswijziging kan Jong Lede niet meer rechtstreeks dalen en is er enkel nog een eventuele barragewedstrijd mogelijk, maar met een voorsprong van 11 punten op Melsele en met nog 6 wedstrijden te gaan, zou het al zeer raar moeten lopen. Volgende zondag kan Wetteren met een ontspannen gevoel ontvangen worden.

Jong Lede: B. Meulewaeter, A. Gyselinck, S. Mertens (26′ T. Van Den Eeckhout), J. Bauwens, R. Mendoza, J. Trompet (75′ E. Cocquyt), Jens De Landstsheer, Y. Verplancke, R. Baevegems (58′ Y. Pieren), N. Van Peteghem, Jonas De Landtsheer