Doorslaar – KVC Jong Lede: 0-2

De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen, traditiegetrouw ook de eerste wedstrijd voor de Croky cup, is succesvol beëindigd.
Met een handvol trainingen in de benen, 2 oefenwedstrijden, en toch behoorlijk wat nieuwe spelers, is het altijd wat zoeken naar de cohesie.
Toch mag dit geen reden zijn om de verplaatsing naar 2de provincialer Doorslaar niet met een overwinning af te sluiten.
Groen-wit start goed, heeft overwegend balbezit, maar geraakt niet echt door de verdediging van de thuisploeg. Nicolas (naast) en Robbie Ringoet (1x naast en 1x geneutraliseerd door doelman Liessens) kunnen Jong Lede niet op voorsprong brengen. Nils kan dit wel wanneer hij in de blessuretijd van de eerste helft een voorzet van Nicolas overhoeks binnen kopt.
Doorslaar zet na de rustpauze meteen druk, maar kan Jong Lede niet echt in gevaar brengen. Bart is wel paraat wanneer Daffeh een vrije trap mooi in de hoek plaatst (61′). Jong Lede wisselt iets na het uur 2 spelers en de ingevallen Jens Hornick heeft meteen een knappe solo in de voeten. Tweemaal in dezelfde fase probeert hij Liessens te verschalken, weliswaar zonder succes (63′). De gelijkmaker is dan plots bijna een feit wanneer De Wilde iedereen te snel af is, knap naar de verste hoek knalt, maar de voet van Bart zorgt er voor dat de beloning enkel een hoekschop is (71′). De thuisploeg heeft dan fysisch zijn beste pijlen verschoten. Nicolas zorgt met een perfect geplaatste bal in de kruising voor zekerheid van de 2de ronde in de Croky cup.

Jong Lede: B. Meulewaeter, T. De Smet (84′ C. Van Hauwermeiren), Joren De Crick, I. Favoreel, F. Taptchou, R. Ringoet (62′ T. Van Den Eeckhout), N. Van Peteghem, J. Rosschaert, J. Van Waeyenberghe (62′ J. Hornick), Jelle De Crick (87′ M. Pynaert), N. Van Poelvoorde