E. Elene-Grotenberge 1- 4 KVC Jong Lede

Na een 0 op 12 is een overwinning altijd welgekomen en ergens ook al noodzakelijk en zo geschiedde deze namiddag. De zege is behaald op basis van een sterke 2de helft, want gedurende de eerste 45 minuten was Jong Lede nergens.
Elene-Grotenberge start met windvoordeel (en het was een krachtige wind, annex regen) en groen-wit krijgt geen ppot aan de grond. De thuisploeg zet meteen druk op de Leedse verdediging waardoor accuraat uitvoetballen enorm moeilijk wordt. Veel geroep en getier langs beide zijden en tackles die er soms zwaar over zijn (o.a. de enkel van Nicolas is een paar keer slachtoffer), maar op zich weinig doelgevaar. Op het kwartier is er een scrimage in het Leedse doelgebied en uiteindelijk tikt Vanhoolandt binnen. Jong Lede zet hier niets tegenover. Bart voorkomt tot 2 keer toe een verdubbeling van de voorsprong. Het schot van Vermeer duwt hij over de deklat (23′) en bij de knal van Hellinckx gaat hij gepast plat (28′). Volkomen uit het niets stellen de bezoekers gelijk op slag van rust. De Roover mist zijn interceptie op links en Emir knalt in de verste hoek de gelijkmaker tegen de netten (45′).
De tweede helft geeft een omgekeerd spelbeeld. Jong Lede is nu uiterst gedreven en ligt er op gebrand om trainer Sandy Casieris 3 punten tegen zijn ex-club te bezorgen. Jelle swingt zich voorbij iedereen maar versiert enkel een hoekschop (47′). Op hoekschop kopt Jari over doel (52′). Het overwicht wordt beloond. Tobias knap tot bij Jelle en Ilian duwt diens voorzet binnen (56′). Het verbale en regelmatig ook het fysieke geweld blijft aanhouden. Toch dient Bart niks spectaculairs uit de mouwen te schudden. De ingevallen Jonas Criel kan de voorzet van Jelle net niet verzilveren (79′). Hangt er een gelijkmaker in de lucht ? Zeker niet, integendeel. Kort voor affluiten neemt Nils alle twijfels weg. Jelle bezorgt hem de bal, Nils kapt zich mooi vrij en verslaat doelman >Engelbinck (89′). Een minuut later staan beide terug tegenover elkaar. Nils zet Engelbinck onder druk en die knalt de bal tegen de Leedse spits. Het ronde ding caprioleert tegen de touwen en Elene-Grotenberge dat al in de touwen hing, slikt zijn 4de tegentreffer (90′).

Jong Lede: B. Meulewaeter, I. Favoreel, Joren De Crick, J. Bauwens, F. Taptchou R. Ringoet, J. Rosschaert (32′ T. De Smet), Jelle De Crick (89′ S. Bouafia), N Van Peteghem, N. Van Poelvoorde,
E. Suma (77′ J. Criel)