Eppegem 2 – 0 KVC Jong Lede

Een meer dan verdienstelijk Jong Lede heeft de duimen moeten leggen tegen een al bij al zeker niet imponerende leider maar misschien was dit wel juist een gevolg van een goede organisatie van groen-wit.
Bij de bezoekers nog geen Bram De Thaye, Ruben Thybaert en Bram Malfroy. Na een kwartier diende ook Nicolas het veld te verlaten.
Eppegem begint vrijwel altijd de wedstrijd met powerplay om zo zijn tegenstander meteen te versmachten. Deze keer lukt dit evenwel niet. Meer balbezit voor de leider maar Bart moet slechts één keer redding brengen op een scherp schot van Bell (35′). De enige mogelijkheid die Jong Lede kreeg was nog voor het kwartier toen Nicolas met een knappe beweging Jonas lanceert maar deze op het gepaste moment een duwtje in de rug krijgt waardoor afdrukken niet lukt.
De tweede helft start veelbelovender. Yarich stuurt Jonas de diepte in maar doelman Leemans ligt gepast plat in de korte hoek (46′). Amper later omspeelt de ingevallen Ayrton doelman Leemans en legt breed maar niemand is gevolgd (49′). Jong Lede blijft zoeken naar de openingstreffer maar loopt op een koude steen wanneer Jonas te zwak besluit en op counter Bell de thuisploeg op voorsprong brengt (52′). Groen-wit blijft in zijn kansen geloven en maakt het Eppegem verre van makkelijk. Tomas kopt naast op hoekschop (59′). Bell trapt van dichtbij toch nog naast en verzuimt zo de wedstrijd voortijdig te beslissen (67′). De Leedse druk blijft toenemen maar de scherpte ontbreekt om gelijk te maken. Yordi schuift mee naar voor, komt oog in oog met Leemans maar wordt geveld. Eppegem kent niet meteen de definitie van sportiviteit, lanceert de counter en uit buitenspel wordt Bell bereikt die niet aarzelt en Bart voor de tweede keer vloert. De scheidsrechter ontneemt Jong Lede nog een strafschop bij een niet gefloten handspel in de 16.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Y. Pieren (88′ B. Van Isterdael), T. Spotbeen, S. Mertens, M. Verhasselt, K. Van Den Bossche, Y. Verplancke, N. Van Peteghem (17′ A. Meersschaut), Y. Hellinckx, Y. De Bruyne (56′ S. Schollaert), J. De Landtsheer