Erpe-Mere United 1 – 2 KVC Jong Lede

Verdiende overwinning op basis van een sterke tweede helft.
De derby start hoopvol. Binnen de eerste minuut al knalt Nicolas rakelings naast. De tegenprik van Erpe-Mere is meteen succesvol. Van Calenbergh knalt de voorzet van op links hoog in doel (2′).
Op een klein maar goed bespeelbaar veld is het niet evident om knappe combinaties op poten te zetten. Beide teams proberen dit, maar omwille van veel spelers op een klein oppervlak lukt dit zelden. Jarich trapt op doel maar Godijn ontzet met de voet (10′). Halverwege besluit Vinck naast. In de slotfase van een vrij emotieloze eerste helft dient Bart de voorzet van Vinck over de deklat te tippen (39′). Het te zwak schot van Tim kan doelman Godijn niet verrassen (40′).
De tweede helft is volledig groen-wit getint. Balbezit is er absoluut. Overwicht in het spel zeker. Kansen helaas niet. De bezoekende supporters zien de bui al hangen, tot de eindfase, want dan verdwijnt de bui op zeer korte tijd zeer snel. Nicolas brengt voor en wat volgt is een scrimage waarvan je er zelden één ziet. Uiteindelijk krijgt Jari de bal over de lijn. De ingevallen Levi beweert echter dat hij de bal echt over de lijn heeft geduwd. Om een polemiek inzake dit belangrijke doelpunt te vermijden en omdat beide spelers het doelpunt claimen, laten we de naam van de doelpuntenmaker diplomatisch in het midden (82′). Hoe dan ook, EM United is de kluts kwijt en amper een minuut later zet alweer Nicolas, alweer van op links, alweer scherp, voor en een inlopende Nils neemt doelman Godijn te grazen (83′). Deze voorsprong zorgt voor een enorme boost. Alweer Nicolas schudt een zaalvoetbalactie (lees: aantal tegenstanders uitschakelen op de korte ruimte) uit de voeten en brengt zichzelf alleen voor Godijn. De lokale doelman voorkomt echter de 1-3. EM United kan echter geen vuist meer maken. Dropten ze in de eerste helft elke bal steevast in de box, dan lukt hen dit nu niet. Een correct leidende ref floot na 93 minuten (correcte blessuretijd) de wedstrijd af. Door deze driepunter gaat Jong Lede met een goed gevoel de winterstop in. In de maanden januari en februari kan een definitieve heropstanding vorm gegeven worden.
Ter info: op 7 januari te 19u30 spelen de groenhemden vriendschappelijk tegen de ‘profs zonder contract’ en doen dit op 9 januari om 14u30 tegen Dendermonde.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. Bauwens, Y. Verplancke, A. Joly, T. Van Den Eeckhout (75′ M. Pynaert), J. Hellinckx, J. Rosschaert, J. Hellinckx, J. De Landtsheer (65′ L. Maviluka), N. Van Peteghem, N. Van Poelvoorde