FC Lebbeke 1 – 2 KVC Jong Lede

Aangename, spannende, faire wedstrijd, met volledige overgave van beide teams en een goed leidend arbitraal trio.
Dramatiek in de absolute slotfase met uiteindelijk toch nog een euforische afsluiter voor Jong Lede.
Lebbeke heeft van bij de start het baloverwicht en het eerste schot is er al binnen de eerste minuut. De bal zoeft rakelings langs de rechterpaal. Groen-wit wordt terug gedrongen, maar heeft toch de beste kans. Nils plaatst nipt over de kruising (11′). Verdere kansen blijven uit tot minuut 36 Yorick uitpakt met een schicht naar analogie van vorige week tegen Hamme. Doelman Aeyels ranselt echter de bal uit de kruising. Jari is echter goed gevolgd en brengt de bezoekers op voorsprong. Aprilse grillen maken de combinaties moeilijker tot onmogelijk en Jong Lede bereikt de rust zonder averij.
De groenhemden starten de tweede helft op een formidabele manier. Nicolas knalt, de bal wordt op de lijn ontzet (47′). Op hoekschop kopt Jari krachtig, centimeters over (50′). Nicolas vuurt een kruisraket af, de dwarsligger trilt als nooit voorheen (zelfs de 2de assistent was verrast door de kracht) (63′). Emir kan een paar keer alleen op doel af, maar tikt telkens de bal iets te ver van de voet en weg kans. Geen dubbele en geruststellende voorsprong. Lebbeke neemt dan de overhand en Lede komt goed weg wanneer de bal op de doellijn wordt weg geknald (65′). De lokale druk neemt echter toe. Op hoekschop is de afvallende bal voor De Coeyere en door een bos van benen zorgt hij voor de gelijkmaker (79′). Lebbeke ruikt de overwinning en trekt nu alle registers open. Countermogelijkheden voor Jong Lede. De blessuretijd is al een feit wanneer groen-wit met liefst 3 spelers in de 16 het overwicht heeft. Nicolas kan het niet afwerken en de ontgoocheling is bij iedereen zwaar waarneembaar. Ontgoocheling en delirium liggen echter dicht bij elkaar en op minuut 95 zorgt Nicolas vooralsnog voor de winning goal (ik wou het wat spannend maken, was de verklaring van de Leedse topscorer) . De elf op het veld, de technische staf, de vervangen spelers en de vervangers, allemaal op een hoop in de uithoek van het veld. Een minuut later klinkt het eindsignaal. Hoeft het gezegd dat de sfeer in de kleedkamers meer dan aanwezig was.
Enkele randbemerkingen:
Jong Lede boekt 9 op 9 tegen 3 eindrondekandidaten (top 6), waarvan Lebbeke wel al zeker is. Twee van de drie overwinningen kwamen er op verplaatsing. In deze 3 wedstrijden werd er telkens 2 keer gescoord en werden er slechts 2 tegendoelpunten geïncasseerd.
De verplaatsing volgende week naar Melsele is voor Jong Lede eigenlijk de wedstrijd van het jaar. De weg naar de redding heeft een eerste grondlaag gekregen. Niet verliezen op Melsele betekent een eerste asfaltlaag. De definitieve asfaltering kan er dan komen thuis tegen Sint-Niklaas.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. Sylla, J. Bauwens, Jonas De Landtsheer, Y. Verplancke, J. Rosschaert, J. Hellinckx, J. De Crick, N. Van Peteghem, E. Suma (67′ L. Maviluka, 75′ Jens De Landtsheer), N. Van Poelvoorde