FC Voorde- Appelterre 0 – 2 KVC Jong Lede

Tom Cruise heeft een aantal films van ‘Mission Impossible’ gemaakt, maar in de laatste versie namende spelers en de technische staf van Jong Lede de hoofdrol voor zich. Met een onverwachte en onverhoopte 16 op 18 heeft groen-wit verdiend zijn plaats in de 3de Amateur kunnen behouden en dit zonder af te hangen van andere (rare ?) uitslagen.
Hoeft het gezegd dat de zenuwen meer dan gespannen stonden ? Het openingskwartier had dan ook weinig amusementswaarde. De bezoekers waren nadien dan wel meer zichzelf en konden voor behoorlijk wat gevaar zorgen. Op hoekschop kopt Yorick op de lat (16′). Nils duikt plots alleen voor afscheidnemend doelman Kempeneer op, maar deze laatste is iets sneller op de bal (20). Het schot van Jelle is te zwak (22′). Voorde-Appelterre steekt dan ook de neus aan het venster. Bart neutraliseert de poging van Van Damme (23′) en grijpt gepast in op de vrije trap van de ook al als speler afscheidnemende Jens Podevijn (29′). Voor de rust valt toch nog een Leeds doelpunt. Een snelle uitbraak van Jelle, gepast breed tot bij Nils en die besluit in het dak van het doel (34′). Het antwoord van de thuisploeg vertaalt zich in een steriele druk die perfect geweerd wordt door de Leedse verdediging.
De tweede helft staat in het teken van het behouden van de voorsprong en een tweede doelpunt zou zeker de spanning en de stress bij de talrijk meegereisde Leedse supporters doen afnemen. In het begin van deze tweede helft is er een discutabel handspel van de thuisploeg, maar de ref ziet er geen graten in. Diezelfde graten ziet hij evenmin bij een tweede handspel in de 16 van de Tabaksplanters. Iedereen verwacht een fluitsignaal en staat even perplex. Iedereen behalve Jelle en die kan simpelweg de voorsprong verdubbelen (55′). De buit (lees: de redding) lijkt binnen. Het tempo en de intensiteit zakken naar een lager niveau. De thuisploeg probeert zeker nog op zijn minst de eerredder te potten, maar uiteindelijk kan Bart zijn netten ongeschonden houden. Het laatste fluitsignaal van het seizoen 2021-2022 zorgt voor een enorme ontlading. Dit huzarenstukje verdiend zeker een staande ovatie. Een herhaling is echter uit den boze.
Het bestuur van Jong Lede dankt iedereen die mee instond voor de redding, wenst de afscheidnemende spelers nog een prachtige voetbalcarrière en ziet iedereen graag terug bij de aanvang van het nieuwe seizoen.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Jens De Landtsheer, J. Bauwens, Jonas De Landtsheer, Y. Verplancke, J. Sylla (46′ R. Baevegems), J. Rosschaert, J. Hellinckx, J. De Crick (86′ M. Pynaert), N. Van Peteghem, N. Van Poelvoorde (83′ E. Suma)