HO Wolvertem-Merchtem 3 – 0 KVC Jong Lede

3de nederlaag op rij voor Jong Lede, dat het vandaag wel met een vertimmerd elftal diende te doen. Afwezig wegens schorsing of kwetsuur: Joren en Jelle De Crick, Frank Taptchou, Ilian Favoreel, Jelle Hornick en de langdurig geblesseerden: Alteron Balaj, Jochen Van Wayenberghe en Jonas Criel. Iets teveel van het goede, hetgeen niet wil zeggen dat hun (zeer) jeugdige vervangers het niet naar behoren deden. Ervaring is echter essentieel.
De start is desastreus. Binnen de minuut is er al de eerste hoekschop voor Wolvertem-Merchtem en na 2 min en 50 seconden staat de thuisploeg al op voorsprong. Een centrale doorsteekpas en De Keyser laat Bart geen kans. De dreiging van de Brabanders duurt nog even verder. Op hoekschop knalt Baudewyns over (5′). Wat volgt is vooral slordig voetbal langs beide zijden. Kansen zijn er dan ook niet. Iets voorbij halverwege de 1ste helft verdubbelt Wolvertem-Merchtem, na een counter, de voorsprong. De uiterst snelle Oliseh is iedereen te vlug af op de rechterflank, zet voor en centraal kan een inlopende Baudewyns makkelijk scoren (27′). Even later test Eliko Eyanga de vuisten van Bart (32′). Jong Lede kan hier niets tegenover zetten, met uitzondering van een schuin schot van Tim voorlangs (35′). De tweede helft is al even kansarm als de eerste. Meer nog, het eerste echt gevaar is meteen goed voor een derde treffer voor de thuisploeg. Een snelle counter en De Keyser kopt van op de 16m lijn binnen (73′). Groen-wit wil absoluut de eerredder. Max Pynaert knalt in de korte hoek, doelman Deloose (iets te veel overacting) duwt in hoekschop (74′). Baudewyns countert en Bart moet plat (79′). Max probeert het nog eens, nu naar de verste hoek, maar opnieuw geeft doelman Deloose (nog meer overacting) enkel een hoekschop weg (81′). In de slotfase valt er niks noemenswaardig meer te beleven. Volgende week start de terugronde, Jong Lede ontvangt dan leider Voorde-Appelterre.

Jong Lede: B. Meulewaeter, T. Van Den Eeckhout (70′ R. Fonteyne), T. De Smet, J. Bauwens, C. Van Hauwermeiren (82′ A. Rasschaert), R. Ringoet, J. Rosschaert, N. Van Peteghem, E. Suma (S. Bouafia), N. Van Poelvoorde