K. E. Wervik 1 – 4 KVC Jong Lede

Verdiende overwinning maar de cijfers staan niet in verhouding met het vertoon, want Wervik toonde zich zeker een taaie tegenstander.
Naar goede gewoonte bijna start Jong Lede in overdrive om zo snel mogelijk te scoren. De vrije trap van Nicolas is iets te hoog (3′). Wanneer Emir de rechterflank af snelt en scherp voor doel zet, kan Nils, tussen drie tegenstanders, er nog de voet tegen zetten en meteen trillen de netten (9′). De reactie van de Westvlamingen is er onmiddellijk. De bal wordt over de verdediging gedropt en Vandeputte lobt Bart. Gelukkig valt de bal iets over het doel (11′). Wervik heeft dan meer balbezit en Lede ondergaat een beetje het spel. De gelijkmaker valt dan, ergens logisch, net voor het halfuur. Vandeputte brengt voor en Van Den Bogaerde kopt binnen (28′). Jong Lede schiet wakker en eist het laatste kwartier voor zich op. Twee pogingen op rij van Jelle De Crick worden van de lijn gehaald (32′). Een fout op Nils binnen de 16 wordt terecht bestraft met een strafschop. Nicolas brengt groen-wit terug op voorsprong (34′). Ook al omwille van de steeds meer opkomende mist, valt er nog weinig te zien tot het rustsignaal.
De bezoekers komen goed uit de kleedkamer en meteen besluit Jelle op doelman Olievier. In de rebound probeert Nicolas het met een halve omhaal, maar iets te hoog (49′). ook nu is er terug een dipje in de acties van Jong Lede en neemt Wervik de controle over. Bart moet 2 keer de meubels redden. Een eerste keer gepast plat (60′) en amper later met beide vuisten de bal in hoekschop verwerken (61′). De gelijkmaker hangt in de lucht, maar op het gepaste moment kan Jong Lede de voorsprong uitbreiden. Jelle van op links tot bij Nicolas en die verslaat doelman Olievier (74′). De groenhemden zijn nu terug baas. Robbie Ringoet met een slimme doorsteek naar Frank Taptchou en die kan als verdediger doelman Olievier het nakijken geven (81′). Tot het einde is de controle nu volledig in Leedse handen. Een nieuwe driepunter is binnen waardoor de 3de plaats behouden blijft.

Jong Lede: B. Meulewaeter, T. Van Den Eeckhout (46′ I. Favoreel), J. Bauwens, Joren De Crick, F. Taptchou, R. Ringoet, J. Rosschaert, N. Van Peteghem, E. Suma (76′ J. Hornick), N. Van Poelvoorde, Jelle De Crick (84′ M. Pynaert)