K SV Rumbeke 4 – 1 KVC Jong Lede

Feiten: Rumbeke speelde 2 seizoenen nog in 2de provinciale en is dus in 1 ruk doorgestoten naar 3de Amateur. De heenwedstrijd eindigde op 6-1. De Westvlamingen staan in de kelder van de rangschikking. Jong Lede tot voor het forfait van Anzegem op plaats 4. Groen-wit verloor recent van de laatst geklasseerde, met name Eppegem..
Was het overschatting van zichzelf ? De realiteit was dat de bezoekers er niks van terecht brachten. Het team hing als los zand aan elkaar en laat het nu juist de collectieve sterkte zijn welke een zeer belangrijke troef is in de tot nu toe behaalde resultaten.
Over naar de wedstrijd zelf. Rumbeke wil absoluut degradatie vermijden en heeft zich voor volgend seizoen al versterkt met liefst 8 spelers. Er heerst ambitie. Ze starten dan ook met een enorme drive, welke gedurende 90 minuten zal aanhouden. Inderdaad geen blessuretijd, want de ref floot simpelweg af na exact 90 minuten. Binnen de eerste minuut verschijnt Vermaut meteen voor Bart. Zijn knal zoeft amper over de deklat. Hun constante druk heeft al succes na 9 minuten. Vandenheede zorgt voor de openingstreffer. Reactie van Jong Lede volgt meteen. Een knappe aanval brengt Nils in schietpositie. Ook hier is het niet zo ver over de dwarsligger (10′). Dit wervelend begin kent echter geen vervolg. Rumbeke smoort elke mogelijke combinatie van Jong Lede in de kiem, maar kan in de 16 zelf niet gevaarlijk zijn.
De 1-0 ruststand biedt nog hoop. Ijdele blijkt niet veel later. De bijna genadeslag is er wanneer, na hoekschop, Kindt een frommelgoal lukt (64′).. De definitieve mokerslag is er 5 minuten later. Vermaut knalt hoog in de linkerbovenhoek (69′). Plots een kleine vonk van misschien toch nog wat hoop wanneer Emir kopt en Kindt nu in eigen doel verwerkt (75′). Wie nog een kwartier overwicht van Jong Lede verwacht is er aan voor de moeite. Integendeel, kort voor affluiten valt op een heel simpele manier het 4de lokale doelpunt (86′).. Ergens hoorde men het woord ‘blamage’ vallen. Volgende week kan/moet Wielsbeke het kind van de rekening worden.

noot: Jelle De Crick viel in de opwarming uit met een spierblessure. Tim Van Den Eeckhout zit in de laatste rechte lijn van herstel

 

Jong Lede: B. Meulewaeter, T. De Smet, Joren De Crick, J. Bauwens, F. Taptchou (79′ A. Rasschaert), R. Ringoet, I. Favoreel, C. Van Hauwermeiren (67′ J. Hornick), E. Suma (79′ S. Bouafia), N. Van Peteghem, N. Van Poelvoorde