KFC Eppegem 1 – 0 KVC Jong Lede

Jong Lede kon best al wat puntengewin gebruiken na de nederlaag tegen Erpe-Mere United. Het werd helaas opnieuw een nulpunter.
Bij groen-wit geen Jens De Landtsheer (schouderblessure) maar wel Yorick Verplancke na een langdurige afwezigheid wegens een sleutelbeenbreuk.
De wedstrijd start veelbelovend want binnen de eerste minuut is er al een direct een hoekschop voor de bezoekers. De druk, het hoog spelen en de vlotte balcirculatie stoppen evenwel na 17 minuten. Echte kansen waren er wel niet geweest maar na het ruime eerste kwartier kwamen er al zeker geen meer. De meeste ‘dreiging’ kwam er na een vrije trap van Nicolas die een metertje naast ging (24′). Eppegem neemt dus gaandeweg het initiatief over en laat Lede geen mogelijkheid meer om vlot te combineren waardoor het strafschopgebied van doelman Kenneth Leemans (ex-Jong Lede) niet meer betreden wordt. Pure doelkansen zijn er evenwel voor Eppegem ook niet echt. Fontaine kan dan toch bijna de score openen wanneer hij op een rechterflankvoorzet knap binnen trapt ware het niet dat Bart een sublieme reflex in zich heeft en zo een 0-0 rustscore vrijwaart.
Ging het de eerste helft stelselmatig bergaf met het niveau van Lede, dan is dit in de tweede helft nog erbarmelijker. Alhoewel het zeker niet aan inzet ontbreekt, slagen de bezoekers er toch niet in om een degelijke combinatie op poten te zetten. De verre bal komt zelden aan, de aansluiting lukt niet echt en vele duels worden verloren. Eppegem is baas. Millet knalt over de dwarsligger (54′). Bart verdubbelt zijn wereldsaves wanneer hij een dichte knal van Erdogan neutraliseert (64′). Het is nu vooral pompen of verzuipen en hete standjes in het Leedse strafschopgebied worden legio. Met het einde in zicht groeit de hoop op een, weliswaar onverdiend, punt. Dit einde wordt echter net niet ongeschonden behaald want amper 1 minuut voor affluiten draait Benhamou zich vrij in de 16 en verslaat Bart in de korte hoek. Met een nul op zes als seizoensstart, wordt het zondag tegen Melsele al een stukje van moeten.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Y. Hellinckx, J. Bauwens, M. Vanderhasselt, B. De Geyseleer, S. Kuleshov, N. Van Petegem, Y. Verplancke (67′ T. Van Den Eeckhout), J. De Crick (60′ P. Schreurs), J. De Landtsheer, N. Van Poelvoode