KFC Eppegem 3 – 0 KVC Jong Lede

Jong Lede heeft de winterstop niet goed verteerd want het legde vandaag een zwakke prestatie op de mat en verloor volkomen terecht, weliswaar pas in de absolute slotfase.
Bij groen-wit geen langdurig gekwetsten Bart en Yorick en geen Arnaud (examens).
Eppegem neemt van bij aanvang het initiatief en na amper 3 minuten moet Nick al plat op een schot van Rijmenams. Lede reageert met een grondscherend schot van Jonas, dat doelman Leemans echter niet in verlegenheid brengt (10′). Meteen het enige wapenfeit van Lede in de eerste helft. Het lokale overwicht blijft immers aanhouden en de bezoekers slagen er niet in om een deftige combinatie op de mat te leggen. Het is eerder lukraak en op goed geluk de bal proberen te ontzetten. Nick laat een schot door de vingers glippen maar kan net voor de lijn de bal nog klemmen. Het halfuur is al iets voorbij wanneer de kopbal van Badiane de dwarsligger likt. De Vlaams-Brabantse dreiging blijft en constant hangt er een doelpunt in de lucht maar toch slaagt Jong Lede er in om de rust zonder kleerscheuren te bereiken.
De tweede helft is van nog mindere makelij omdat nu ook Eppegem er niet echt meer in slaagt kansen te creëren. De tijd verstrijkt en Lede kan zowaar een paar keer lichtjes dreigen. Zelfs de eerste hoekschop is een feit na meer dan 70 minuten. Stilaan groeit de hoop op een doelpuntenloos gelijkspel (Eppegem blijkt niet echt gevaarlijk te zijn en Lede geraakt amper tot in het bezoekend strafschopgebied). Het venijn (lees: de doelpunten) zit echter in de slotfase. Op amper 5 minuten tijd krijgt Jong Lede nog 3 treffers te slikken. Een vrijstaande Bell kan zo maar binnen koppen in de verste hoek (80′). Minder dan 60 seconden later glipt Benhamou door de verdediging en laat Nick geen kans (81′) en op minuut 85 kan de ingevallen Leemans aan de 2de paal simpel binnen tikken. Een minuut vroeger had Nick nog een vrije trap van Rijmenams over de deklat moeten tippen.
Meteen verhoogt het belang van de wedstrijd van volgende week met als tegenstander Wolvertem-Merchtem.

Jong Lede: N. Piro, Jens De Landtsheer, S. Mertens, J. Bauwens, R. Mendoza, J. Trompet (65′ R. Baevegems), J. Hellinckx, E. Cocquyt (83′ J. Mayanda), N. Van Peteghem, Y. Pieren, Jonas De Landtsheer