KFC Jong Lede 2 – 1 KSK Maldegem

Een vermoeid ogend Jong Lede plaatst zich zonder glans voor de tweede ronde in de Croky Cup.
De bezoekers uit Maldegem (dit seizoen uitkomend in tweede provinciale) hebben meer dan weerstand geboden aan de thuisploeg. In de eerste helft kwam het meeste gevaar van hen, vooral uit hun steeds goed getrapte hoekschoppen. Na 11 minuten ontsnapt groen-wit aan een vroege achterstand wanneer de bal (na hoekschop dus) met moeite ontzet wordt. Het Leeds antwoord komt van de voet van nieuwkomer Jonas De Landtsheer. Lammertijn duwt het schot in hoekschop (18′). Kort voor de rust klimmen de lokalen op voorsprong wanneer Jonas met een retro de bal in het doel mikt (40′).
De tweede helft start veelbelovend voor Lede. Bram M. kopt een hoekschop te hoog over doel (48′) maar even later volgt toch de verdubbeling van de voorsprong. De ingevallen Yari steekt gepast door tot bij Robin en deze werkt beheerst af (50′). De thuisploeg controleert de wedstrijd maar zorgt zelf deels voor de aansluitingstreffer. Balverlies wordt ongenadig afgestraft en er is weer een wedstrijd (!). Groen-wit valt terug naar het voetbal van de eerste helft en kampeert iets te veel op de eigen helft. Maldegem ruikt zijn kans en zet Lede onder druk. Een kopbal over de kruising is een eerste waarschuwing (69′) maar een kwartier voor tijd begaat nieuwkomer Bram De Taeye een haakfout in het strafschopgebied en lijkt de gelijkmaker een feit. Jonas duikt echter in de gepaste hoek en voorkomt onheil (76′). Lootens mikt even later amper naast (80′). Het blijft bibberen, tot 3 minuten in blessuretijd een correct leidende ref Goossens affluit. Volgende zondag ontvangt Lede derdeprovincialer Wezel Sport (provincie Antwerpen) dat er eerst een busrit van meer dan 100 km zal opzitten hebben.

Jong Lede: J. Smetrijns, B. De Taeye; B. Malfroy, S. Mertens, M. Verhasselt, K. Van Den Bossche, Y. Hellinckx, J. De Landtsheer (92′ S. Schollaert), Y. Verplancke, Y. Pieren (46′ Y. De Bruyne), R. Nelis (70′ B. Van Isterdael)