KFC Rhodienne-De Hoek 0 – 2 KVC Jong Lede

Zeggen dat Jong Lede dringend punten nodig heeft is een understatement. De eerste drie broodnodige zijn echter alvast binnen na een wedstrijd met 2 verschillende gezichten. Het overduidelijk gebrek aan vertrouwen in de eerste helft, maar de teruggekeerde zelfzekerheid in de tweede helft.
De eerste helft valt er weinig tot niets te beleven. Rhodienne, dat met een 9 op 12 in de goede flow zit, voetbalt constant vooruit maar kan desalniettemin weinig echt gevaar creëren. Bart dient een paar keer een afstandsschot te klemmmen, maar wordt nooit in de problemen gebracht. Jong Lede slaagt er zelden in om de goede combinatie te vinden en is vrijwel niet in de buurt van doelman Walravens te vinden. Wat wel opvalt is de dramatische leiding. Groen-wit slikt drie gele kaarten terwijl het een uiterst sportieve wedstrijd is. Direct gevolg hiervan is dat volgende week Brent en Jarich geschorst zijn. De ref fluit ALLE foutjes, ‘tjes’ ja in het voordeel van de thuisploeg maar foutjes, ‘tjes’ ja, van hetzelfde allooi op een Leedse speler worden gewoon niet opgemerkt, laat staan bestraft. Helaas delen ook de assistenten mee in de malaise van de leiding. Op slag van rust komt Bart twee keer in dezelfde fase gepast tussen en houdt zo de brilscore bij de rust.
De tweede helft kan niet beter starten voor Lede. Nicolas mag een vrije trap centraal voor doel nemen en met een enorme feeling plaatst hij de bal perfect in de kruising (47′). Wat spinazie doet bij Popeye (vertrouwen geven), doet dit doelpunt bij Jong Lede. Rhodienne slaagt er niet in om een reactie op de mat te leggen. De Leedse passes en combinaties lukken nu wel en dus is het bijna logisch dat Jelle de voorsprong verdubbelt. Op zich via een even mooi doelpunt als dit van Nicolas. Van ver de counter op gang brengen, iedereen op zijn weg simpel uitschakelen, kalm blijven voor de doelman en de bal perfect in de verste hoek droppen (64′). Amper een minuut later volgt een geweldige domper. Jarich krijgt zijn tweede gele kaart en moet het terrein verlaten. Pittig detail, niet hij maar Brent maakte de fout, of hoe het niveau van de ref bedroevend laag bleef.
Iedereen verwacht nu een stormloop van de thuisploeg maar het is amper een stormloopje. De Leedse mouwen worden nu wel opgestroopt en ieder knokt voor elke centimeter grond. Jelle probeert het nog eens van ver maar het vizier staat een paar centimeters verkeerd afgesteld (80′). De eindfase nadert en dit leert ons dat Lede hierdoor al 5 punten verloren heeft. Bart heeft dan ook een miraculeuze redding in petto wanneer hij een vrijwel zeker doelpunt nog uit de rechterbenedenhoek ranselt (82′). De aansluitingstreffer lijkt er dus niet te komen. Omdat hij zijn eerste clean sheet van dit seizoen wil, tipt Bart in de slotminuut de bal nog over de deklat met alweer een fantastische redding. De drie zo begeerde punten zijn binnen en de rode lantaarn is doorgegeven.

Jong Lede: B. Meulewaeter, P. Schreurs, S. Hauspie, M. Vanderhasselt, B. De Geyseleer, J. Hellinckx, T. Van Den Eeckhout (46′ J. Rosschaert), R. Baevegems (69′ L. Maviluka), J. De Crick, N. Van Peteghem, J. De Landtsheer (72′ N. Van Poelvoorde)