KFC Voorde-Appelterre 1-0 KVC Jong Lede

Pittige wedstrijd waarbij de lokale treffer in de slotfase verhinderde dat Jong Lede met een (verdiend) punt huiswaarts trok.
De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen werd op het scherp van de snee, en soms er over, betwist. Voor beide teams waren er kansen en wisselde het spelbeeld regelmatig. Dan weer de thuisploeg, dan weer de bezoekers met overwicht en mogelijkheden.
De eerste bedreigingen van Leedse kant komen van Alteron Balaj, schotje voorlangs (11′) en van Joren de Crick, kopbal, maar te zwak (12′). Op het kwartier neemt Machtelinckx de afvallende bal op de slof maar de raket zoeft nipt over. De wedstrijd is al meer dan een halfuur ver wanneer Thielemans naast knalt (34′). Jari valt dan uit met een knieblessure en dient vervangen te worden door Jarne (39′). Kort voor de rust scoort Nils. De treffer wordt echter terecht afgekeurd omdat hij de bal met de hand binnen klopte (41′).
Jong Lede begint sterk aan de 2de helft. Op vrije trap van Nicolas kopt Nils krachtig in, maar de karpersprong van doelman Figys neutraliseert de openingstreffer (47′). Even later kopt Alteron naast (50′). Aan de overzijde gaat Bart goed plat op een schot van Movolo (54′). Opnieuw Jong Lede dan. Nils mikt naar de korte hoek. Figys duwt in hoekschop (57′). De bal belandt bij Frank Taptchou maar hij besluit over. Voorde-Appelterre neemt dan het commando over. Movolo besluit voorlangs (69′). Een kwartier voor affluiten zet Figys (broer van de doelman) een knappe actie op, draait zich naar binnen en knalt mooi binnen (77′). De slotfase is voor groen-wit. Bijna valt de gelijkmaker nog wanneer Alteron na vrije trap van Nicolas de bal naar de kruising trapt. Met een wereldsave voorkomt doelman Figys deze (89′). Jong Lede dus puntenloos naar huis terwijl een gelijkspel eerder logisch zou geweest zijn.

B. Meulewaeter, Joren De Crick, J. Bauwens (39′ J. Rosschaert), I. Favoreel, R. Ringoet (82′ E. Suma), F. Taptchou, N. Van Peteghem, J. Van Waeyenberghe (67′ J. Hornick), N. Van Poelvoorde, Jelle De Crick, A. Balaj