KHO Wolvertem-Merchtem 1 – 2 KVC Jong Lede

Jong Lede won nipt maar verdiend en dat de spanning duurde tot het affluiten na 5 minuten extra tijd, had het eerder aan zichzelf te danken.
De studieronde duurt 10 minuten tot er de eerste kans is voor de thuisploeg. Baudewyns komt centraal alleen voor doel maar de vuisten van Bart voorkomen een vroege achterstand. De tegenprik is meteen raak. Nicolas ziet zijn schot afwijken maar Jonas is het snelst op de rebound en tipt binnen (14′). De wedstrijd glijdt dan in een evenwicht met nul kansen langs beide zijden. Iets na het halfuur zet Baudewyns een solo op, maar deze levert hem enkel een hoekschop op. Op die hoekschop kopt hij zelf naast doel (33′). Iets later is er dan de dubbele voorsprong voor groen-wit. De lokale verdediging kan niet goed ontzetten en Jonathan is er als een duiveltje uit een doosje bij om te prikken (37′). Echt op slag van rust bezorgt Nicolas, op counter, de bal tot bij Jonathan maar nu zoeft zijn schot voorlangs.
De tweede helft start in het voordeel van de Vlaams-Brabanders. Bart wordt evenwel niet aan het werk gezet. De mogelijkheden zijn er voor Jong Lede. Op vrije trap van Nicolas kan Sibren van zeer dichtbij besluiten maar toch zoeft de bal nog over de dwarsligger (51′). Amper later snel Jonathan alleen naar doelman Vandervorst maar hij worstelt met de bal en weg kans (55′). De bezoekers blijven gevaarlijk. De poging van Nicolas wordt op de lijn gered en vervolgens is er een sublieme doelman die tot 2 keer toe de 2 bijkomende pogingen van Nicolas onschadelijk maakt (63′). Plots is er dan weer een wedstrijd wanneer Nicolas een vrije trap van de thuisploeg verkeerd op de voet krijgt en Bart verslaat (68′). Wolvertem-Merchtem gelooft er weer in en Lede moet zich beperken tot de counter. Bij het veelvuldig uitbreken is precisie niet meteen aanwezig. De solo van de ingevallen Yordi wordt op de lijn geneutraliseerd (78′). Even schrikken dan wanneer een volledig vrijstaande Baudewyns nipt over de kruising kopt (80′). Ook Yarich heeft nog een mogelijkheid om voor affluiten de wedstrijd te beslissen. Vrij inlopend knalt hij op een verdediger en Jonas krijgt de rebound ook al niet tegen de netten (86′). Het blijft hierdoor bibberen, zeker omdat een blessuretijd van ruim 5 minuten er toch iets over was. Door slecht inspelen en soms wat te nochalant voetballen heeft Jong Lede het zich op momenten wat moeilijk gemaakt, maar al bij al een ruim verdiende overwinning die dus nog iets hogere cijfers had mogen gekend.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Jens De Landtsheer (62′ Y. Pieren), S. Mertens, J. Bauwens, R. Mendoza, J. Trompet (62′ A. Gyselinck), Y. Verplancke, Y. Hellinckx, N. Van Peteghem (81′ R. Baevegems), Jonas De Landtsheer, J. Mayanda