KRC Gent-Zeehaven 4 – 0 KVC Jong Lede

Jong Lede heeft de laatste competitiewedstrijd van 2011 terecht verloren van een veel sterker en snediger Gent-Zeehaven en liep al na 29 seconden achter de feiten aan, iets wat de hele wedstrijd zou verder duren.

Bij groen-wit geen Kenneth De Saedelaere en Joël Polfliet (beide geschorst) maar ook geen trainer Omer Van Praet (slachtoffer verkeersongeval).

Het wordt bijna een gewoonte, een verworven recht, dat Jong Lede vrij snel in de wedstrijd tegen een achterstand aan kijkt maar wanneer de eerste tegengoal al een feit is na amper 29 seconden dan kan je gerust spreken én van een slechte start én van in herhaling vallen. Een vrijstaande Munoz-Herrera kan zomaar een voorzet van op rechts tegen de touwen koppen. Maxime Grobet zet een solo op maar zijn schot belandt naast (4’). Opnieuw de beurt aan Munoz-Herrera maar zijn kopbal gaat over (7’). De thuisploeg is uiteraard vertrouwd met het kunstgras en het overwicht van de Ratjes is overduidelijk. Een verre lobbal amper naast het doel van Stein Van den Abbeele (11’) en een schot van Cherlet op de binnenkant van de paal (12’) illustreren dit. Lede komt dan iets beter in de wedstrijd. Een schot van Klaas Van den Bossche wordt afgeblokt en resulteert in een hoekschop (14’). Op een scherpe voorzet van Maxime is niemand aanwezig om af te ronden (22’). Tim De Schepper kopt naast (24’) en over (31’). Zwart-wit bewijst hoe het wel moet, afwerken dus, en Cherlet verdubbelt de voorsprong met een schot in de verste hoek (38’). Op het einde van de eerste helft versieren de bezoekers nog een paar hoekschoppen en knalt Klaas nog over de lat.

Zelfde ruststand als vorige week in Diksmuide maar de tweede helft vertoont ditmaal niet hetzelfde scenario, nl. het ombuigen naar een uiteindelijke 2-3 eindwinst. Vanderlinden, vandaag zeker heerser en verdeler, wandelt zomaar door de verdediging maar besluit voorlangs (54’).  Het ‘weerwerk’ bestaat uit een schot van Tim DS, over doel (59’). Een snelle Gentse uitbraak wordt niet afgerond (64’). De lokalen halen slim het tempo uit de wedstrijd maar breken gevat uit. Toch gaat het laatste kwartier al bijna in wanneer Stein een afstandschot in hoekschop bokst (73’).  Even later stelt de ingevallen Thybaert  de zege (die op geen enkel moment in het gedrang kwam) veilig. Op 14 minuten van het einde creëert Jong Lede zijn eerste uitgespeelde kans. Thomas Zwart krijgt de bal echter niet voorbij Helin. Tim DS maakt dan een haakfout op Thybaert en de voor de wedstrijd gevierde Verschraegen mag de kers op zijn taart zetten. Hij stift de strafschop over Stein (79’).  Toch lukt Lede nog bijna de eerredder. De strakke voorzet van Robin Van Herreweghe wordt door Izzie Benayad tegen de lat gekopt (83’).  De ingevallen De Rouck besluit nog in het zijnet waardoor de forfaitscore uiteindelijk niet bereikt wordt (88’).

Gent-Zeehaven heeft aldus ‘wraak’ genomen voor de nederlaag uit de heenwedstrijd. Laat Jong Lede misschien hetzelfde doen bij de volgende wedstrijd, op 15 januari 2012, thuis tegen SK Berlare.

Jong Lede: S. Van den Abbeele, T. Corvilain, F. De Winne, T. Van Der Vloedt, T. De Rechter (74’ N. Van den Steen), K. Van den Bossche, T. De Schepper, J. Govaert, M. Grobet (63’ T. Zwart), I. Benayad, A. Ndikumana (71’ R. Van Herreweghe)

Gele kaarten: geen (voor Jong Lede)

Aanstaande donderdag is er om 20u een oefenwedstrijd voorzien. Indien de weersomstandigheden het toelaten ontvangt KVC Jong Lede eersteprovincialer SV Voorde.

Supporters vergeet ook de nieuwjaarsbrunch (8 januari), de footlunch tegen SK Berlare (15 januari) en de footlunch tegen SK Terjoden-Welle (29 januari) niet

KVC Jong Lede wenst iedereen aangename kerst- en nieuwjaarsdagen.