KSC Wielsbeke 3 – 0 KVC Jong Lede

Aan alles komt een einde en in het geval van Jong Lede is dit een nederlaag na 8 ongeslagen wedstrijden. Bovendien moest de beste verdediging 3 doelpunten slikken. Een zeer korte tijdspanne net voor de rust bleek achteraf een kantelmoment te zijn. Toch speelde groen-wit zeker geen slechte wedstrijd, integendeel, maar de scherpte, de accuraatheid in de passing was niet 100%. Hoe dan ook is het tot nu toe afgelegde parcours zeker een dikke duim waard.
Het eerste wedstrijdgedeelte is er één met een hoge intensiteit aan inzet en powerplay, maar kansen vloeien hier niet uit voort. Op het halfuur is er een eerste verwittiging aan het adres van Jong Lede. Verstraete glijdt de voorzet van op rechts naast. Het antwoord komt er meteen vanwege Tim Van Den Eeckhout. Doelman Vanwalleghem weert de knal af in hoekschop. De kopbal van Jari levert een nieuwe hoekschop op, maar ook niet meer dan dat (31′). De dreiging in de 16 is er nu wel bij beide teams. Nicolas mikt over (35′). Verstraete besluit opnieuw voorlangs (36′). En dan is er het kantelmoment. Bart duwt de voorzet van op rechts nog weg, maar de rebound is voor Steelant die binnen trapt centraal in doel (40′). Jong Lede reageert direct. Nils Van Poelvoorde kopt binnen, maar het doelpunt wordt onbegrijpelijk afgekeurd omwille van buitenspel (althans volgens de 1ste assistent) (41′). De tegenprik is bijna identiek aan het eerste doelpunt. Wullaert rond de voorzet van op rechts succesvol af (42′). Deze drie minuten zijn bepalend voor de wedstrijd.
Jong Lede komt scherp uit de kleedkamers. Vanwalleghem bokst het schot van Nicolas weg, de rebound is opnieuw voor Nicolas. Wysselinck redt van de lijn. Nils kopt naast (55′). Kort nadien dan echt de doodsteek. Verstraete countert en werkt af (59′). Bijna nog een 4de tegendoelpunt. Wullaert met een verre lob, Bart duwt in hoekschop (65′). Jong Lede krijgt zijn meer dan verdiende eerredder niet. De kopbal van Nils gaat op de onderkant van de dwarsligger, terug het veld in (66′). Verstraete countert opnieuw en alweer zorgen de vuisten van Bart voor een lokale hoekschop (68′). Emir test de vuisten van doelman Vanwalleghem (73′). Het laatste kwartier is de schwung bij beide teams er wat uit.

Jong Lede: B. Meulewaeter, T. Van Den Eeckhout (69′ J. Hornick), J. Bauwens, Joren De Crick, I. Favoreel (82′ T. De Smet), R. Ringoet, J. Rosschaert, Jelle De Crick, N. Van Peteghem, E. Suma (78′ M. Pynaert), N. Van Poelvoorde