KSK Oostnieuwkerke 1 – 3 KVC Jong Lede

Verdiende overwinning van Jong Lede op een al bij al vrij zwak Oostnieuwkerke.
Bij groen-wit waren Yorick en Jore niet wedstrijdfit.
In de wetenschap dat deze wedstrijd best gewonnen werd, trekt Jong Lede meteen ten aanval. Yordi kan alleen richting Vercruysse (4de doelman, wegens de andere 3 gekwetst) maar een vrij slecht veld doet de bal op het verkeerde moment opspringen en dus ook weg kans (5′). Op voorzet van Jens mikt Yordi naast (8′). Het Leeds overwicht blijft. Nicolas knalt, Vercruysse bokst weg en Yordi trapt de rebound voorlangs (17′). Yordi blijft voor gevaar zorgen, maar wanneer hij alleen op de thuisdoelman mag afstormen heeft Vercruysse en prachtreflex in huis en belet zo het verdiende doelpunt van de Leedse spits (21′). Voetbal is niet altijd rechtvaardig en dus komt Oostnieuwkerke zowaar op voorsprong wanneer het voor de eerste keer in de buurt van Nick komt. Op hoekschop kopt Defevere raak (23′). De mannen van trainer Geert Criquielion panikeren echter niet en blijven constant vooruit voetballen. Nicolas trapt zowaar een hoekschop (weliswaar tegen de binnenkant van de verste paal) rechtstreeks binnen (40′). Kansen blijven zich opstapelen. Een prima collectieve aanval belandt bij Jens, die zet voor tot bij broer Jonas, maar die kopt naast (41′). Jonas alleen op doel maar Vercruysse redt alweer (44′). Ook Jonas krijgt zijn verdiende doelpunt niet want kort voor het rustsignaal wordt zijn schot op de lijn gered (45′).
De aanvalsgolven blijven bij aanvang van de 2de helft vrolijk doorgaan en nu wel meteen met succes. Een sublieme doorsteek van Nicolas brengt Jonas in het straatje, deze zet zijn body ter bescherming van de bal en knalt rustig de voorsprong op het bord (48′). Oostnieuwkerke (hun begeleider refs genoot van het Leedse spel) blijft alles ondergaan. Op voorzet van Nicolas mikt Jens over (62′). Een verkeerd inschatten van de lijnrechter (minstens 2 meter buitenspel)
brengt plots 2 lokale aanvallers voor Nick maar een ijlings teruggekeerde Arnaud glijdt de bal voor de doellijn in hoekschop (70′). Jens, constant de flank afcrossend, brengt voor, Yarich besluit over (84′). Definitieve geruststelling over de zege komt er pas in de absolute slotfase. Op voorzet van Jarich staat Jonathan op de juiste plaats (aan de 2de paal) en brengt zo de eindstand op 1-3 (88′).
Deze welgekomen en rustbrengende en oververdiende overwinning zorgt er voor dat de komende feestdagen zonder stress kunnen beleefd worden. Vooral ook de vaststelling dat er (zeer) veel kansen werden gecreëerd, dat er weer een blok op het veld stond en dat er bijwijlen schitterende combinaties op de (slechte) mat getoverd werden, doet hoopvol uitkijken naar 2020.
Jong Lede speelt op 4 januari 2020 om 18u vriendschappelijk op Elene-Grotenberge.

Jong Lede: N. Piro, A. Gyselinck (88′ E. Ngarukiye), S. Mertens, J. Bauwens, E. Cocquyt, Jens De Landtsheer, R. Baevegems (66′ R. Mendoza), J. Hellinckx, N. Van Peteghem, Y. Pieren (77′ J. Mayanda), Jonas De Landtsheer