KV E. Aalter 1 – 0 KVC Jong Lede

Jong Lede had, mits winst vandaag,  mogen deelnemen aan de eindronde, maar hing te veel als los zand aan elkaar om aanspraak te kunnen maken op de overwinning.
Voor de wedstrijd is het duidelijk dat Aalter zich altijd mag onthouden van de barragewedstrijden als het vandaag hetzelfde resultaat neerzet als concurrent Drongen. Jong Lede moet sowieso de driepunter binnen halen en is dan nog afhankelijk van het resultaat van Wielsbeke..
Globaal beschouwd was het vandaag zeker geen hoogstaande wedstrijd, van beide teams. Aalter had toch wat stress, groen-wit leek eerder gelaten. Verkeerd positiespel, weinig vloeiende combinaties voorspelden weinig goeds, al weze het gezegd dat de tweede helft toch wel beter was.
De eerste kansen zijn nochtans voor de bezoekers. Na vrije trap, knalt Tim over doel (5′). Nils lanceert Jelle De Crick en die besluit voorlangs (13′). De eerste lokale dreiging is meteen raak. Smessaert zet voor van op rechts en de vrijstaande Janssens kopt binnen (27′). Jong Lede reageert vrij laks, maar heeft toch pech wanneer de vrije trap van Nicolas net niet de gelijkmaker oplevert (33′). Bijna verdubbelt Aalter nog voor de rust de voorsprong. Vrije trap, Vyvey mag zo maar binnen koppen, maar Bart houdt met een super reflex in de korte hoek Jong Lede nog in leven. Ook op de rebound is hij alert (39′).
Meteen na rust bokst rood-wit een knappe aanval in elkaar. Donmez mist onbegrijpelijk van dichtbij (46′). Direct counter van groen-wit.Voorzet Jelle Hornick van op rechts, Nils glijdt naast (47′). Aalter verneemt dan dat Drongen op voorsprong is gekomen tegen Wielsbeke en moet dus absoluut winnen. Het winnen van tijd, het achterhouden van de bal op de reservenbank, het ‘zwaar gekwetst’ blijven liggen, alles loont. Jelle Hornick mikt recht op doelman Rogiest (62′) en in de slotfase besluit Nicolas over de dwarsligger (86′). De laatste kans van deze wedstrijd en van het seizoen is er voor Jari, maar ook hij knalt pal op Rogiest (89′). De ref, die in de eindfase wel de pedalen een beetje verloor, fluit na amper 1 minuut blessuretijd af. Dit hadden er zeker 5 mogen zijn. Hoedanook, vandaag mocht het inderdaad wat meer zijn (dixit Bart) maar al bij al is een 6de plaats zeker een opsteker.

Jong Lede: B. Meulewaeter, T. Van Den Eeckhout (66′ S. Bouafia), Joren De Crick, J. Bauwens, A. Rasschaert, R. Ringoet (66′ E. Suma), J. Rosschaert, J. Hornick (83′ T. De Smet), Jelle De Crick, N. Van Peteghem, N. Van Poelvoorde