KVC Jong Lede 0 – 1 KFCVW Hamme

Jong Lede verloor vandaag niet van Hamme maar van het arbitraal trio. Iedereen heeft recht op een slechte dag en als die slechte dag zich weerspiegelt op beide teams, dan zal er geknars en geknor zijn langs beide zijden, maar zijn beide teams wel partners in crime. Vandaag was het helaas te eenzijdig wat uiteraard de nodige frustraties met zich meebracht. Net zoals vorige week is een verkeerd ingeschatte buitenspelsituatie grotendeels de oorzaak van deze nederlaag.
Bij Jong Lede geen Frank Taptchou (nog niet hersteld van zijn kwetsuur) en geen Joren De Crick (medisch probleem).
Na amper een paar minuten brengt Nils de bal in de box. Nicolas loopt gepast in, knalt hoog in doel en zorgt voor een snelle lokale voorsprong. Alleen …de vlag van de 2de assistent staat kaarsrecht naar omhoog. Doelpunt afgekeurd. Onthoud deze zin.
Hamme drukt dan 10 minuten door. Uiteindelijk valt er maar één goede doelkans te noteren. Een crossbal van Ponnet tot bij Mbow en dienst schot wordt knap gepareerd door Bart (13′). Het antwoord van groen-wit volgt meteen. Een knappe actie van Jelle, voorzet tot bij Nils en die kopt recht op de kruising (15′). Halverwege de eerste helft trapt Ponnet een vrije trap rechtstreeks naar doel. De vuisten van Bart kunnen zich even opwarmen (22′). Zowel Jong Lede als Hamme denken vooruit. Het spel is aangenaam om volgen, maar echt doelgevaar is niet aan de orde. Kort voor de koffiepauze worden ook de vuisten van doelman Van Haver op de proef gesteld. Dader van dienst is Emir (43′).
De tweede helft start sensationeel, althans voor Hamme toch. Lokando mag uit buitenspel richting Bart en brengt de bezoekers op voorsprong. Wie hogerop een bepaalde zin heeft onthouden, zal nu weten waarom dit diende te gebeuren. De regels van buitenspel zijn blijkbaar voor interpretatie vatbaar, maar bepalen uiteindelijk wel het resultaat. Groen-wit dwingt de bezoekers terug op de eigen helft. Van Haver is attent op een kopbal van Nils (60′). Volgende voorbeeld van de niet echt perfecte leiding: Lokando met beide voeten vooruit op Robbie. Rolt zichzelf een aantal keer rond. Gevolg: Robbie geel onder de neus. De omgekeerde wereld ergens. Nog een nieuwe regel: Jong Lede krijgt balvoordeel na een fout van Hamme. Omwille van dit voordeel kan de Hamse speler geen geel meer krijgen. Tja. De intensiteit van de wedstrijd neemt toe naarmate het einde in zicht is. De streep van Nicolas verdiende beter dan centimeters over de dwarsligger (72′). De ingevallen Jelle Hornick dient na amper 10 speelminuten gekwetst het terrein te verlaten. Aangetrapt, maar misschien is de koude de oorzaak van het ‘bloeden van de neus’ van de leiding. Tot slot wordt de mee opgerukte Jari in de 16 onderuit gehaald. Niks aan de hand, tja. Even voordien trapt een bezoeker de bal in hoekschop. U raadt het al, geen hoekschop maar doeltrap. Tja. Tweede nederlaag op rij voor Jong Lede. Volgende week de verplaatsing naar zwarte beest Wolvertem-Merchtem. Stekene is dit ook voor Jong Lede maar wie won er op Stekene ? Inderdaad. Soms herhaalt de geschiedenis zich.

Jong Lede: B. Meulewaeter, T. Van Den Eeckhout, J. Bauwens, I. Favoreel, T. De Smet, J. Rosschaert, Jelle De Crick, R. Ringoet (81′ J. Hornick – 81′ A. Rasschaert), N. Van Peteghem, N. Van Poelvoorde, E. Suma