KVC Jong Lede 0 – 1 KHO Wolvertem-Merchtem

Omwille van de vrij slechte resultaten de afgelopen wedstrijden, zou puntengewin vandaag welkom geweest zijn. Een overwinning zat er niet in maar een gelijkspel zou zeker verdedigbaar zijn. Wolvertem-Merchtem blijft echter het zwarte beest van Jong Lede en nam de 3 punten mee naar huis.

Bij groen-wit is Jore geschorst en verhuizen Bram en Domien naar de bank. Veel wind en regen en een zwaar veld zorgen voor ‘heroïsche taferelen’, althans volgens de ref. Makkelijk voetballen werd het dus zeker niet maar toch is er al na 1 minuut een prima mogelijkheid voor Jong Lede. Jens zet strak voor naar broer Jonas maar die kan net niet bij de bal. De thuisploeg is duidelijk het scherpst uit de kleedkamer gekomen en heeft baloverwicht. Nicolas haalt knap uit maar doelman Vandervorst tipt weg van onder de lat (6′). Het meest aan de bal is echter geen synoniem voor kansen en die komen er dus ook niet. Vanwege de bezoekers is er pas na 25 minuten het eerste gevaar. Laerenbergh mikt hard over. Wolvertem-Merchtem herstelt dan wel het evenwicht maar het voetbal is langs beide zijden te chaotisch om de doelmannen aan het werk te zetten. Kort voor de rust neemt Nicolas een hoekschop. Liefst 4 groenhemden lopen in maar komen niet bij de bal. En dan valt er plots dat (bezoekende) doelpunt. Een slechte terugspeelbal levert een hoekschop op voor de blauwhemden. Ze nemen deze ultrasnel en brengen Laerenbergh in schietpositie. Van behoorlijk ver krult hij de bal in de verste hoek. Geen 1-0 bij de rust, integendeel, zelfs een achterstand.

De tweede helft start met Leeds overwicht. Na een knappe aanval, mag Jonas van dichtbij uithalen maar via de knie van doelman Vandervorst verdwijnt de bal in hoekschop (50′). De bezoekers rekenen op de counter. Quansah knalt van dichtbij toch nog over (60′). Jong Lede begint meer en meer overhaast te voetballen, vindt de combinatie niet en moet alert blijven op de uitvallen van de bezoekers. Hun vizier staat echter niet scherp genoeg om de wedstrijd voortijdig in een definitieve plooi te leggen. Op minuut 79 neemt Nicolas een vrije trap. De bal vliegt perfect naar de linkerkruising maar is te lang onderweg zodat Vandervorst toch nog onheil kan voorkomen. Het slotoffensief brengt nog weinig soelaas. Sibren kopt op hoekschop naast (89′). Scoren lukt niet meer en zodoende is de 4de thuisnederlaag op rij een feit. Met een amper 4 op 21 wordt stilaan de (hete) adem van de potentiële degradanten voelbaar. Zaterdag is er de verplaatsing naar Melsele, ook al een zwart beest.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. De Landtsheer, A. Gyselinck, S. Mertens, R. Mendoza, Y. Verplancke (76′ D. Schelstraete), Y. Hellinckx (89′ B. Malfroy), R. Baevegems, Y. Pieren (86′ P. De Loose), N. Van Peteghem, J. De Landtsheer