KVC Jong Lede 0 – 1 KVV Zelzate

Onverdiende nederlaag tegen een zeker niet imponerende leider. De wedstrijd kan zeker als ‘kansarm’ samengevat worden en een brilscore als uitslag zou logischer geweest zijn.
Bij de thuisploeg nog geen Bart dus en deze keer is Jarich geschorst. Jore keert terug uit schorsing en Emilio behoudt zijn basisplaats. Yorick start op de bank.
Vrij snel in de eerste helft heeft Yordi een open kans op de openingstreffer. Hij stift de bal over doelman De Vleesschauwer maar ook nipt over de lat (8′). Er is verder veel beweging tussen beider strafschopgebieden maar daar stopt het dan ook. Iets na het halfuur zijn er dan een paar bezoekende acties die dreiging bevatten. Antwi schiet in het zijnet (34′), Vandenhende kopt over (36′) en een vrijstaande Grootaert kopt onbegrijpelijk naast (38′). Verder gebeurt er niks vernoemenswaardig meer tot aan de rust.
De tweede helft trekt dezelfde lijn door tot Antwi dan toch de score opent na een persoonlijke actie (55′). Jong Lede gaat meteen voluit op zoek naar de gelijkmaker, tovert mooie combinaties op de mat en dringt Zelzate terug. Op een perfecte voorzet van Nicolas kan Yordi de bal, in één tijd, onvoldoende beroeren. Bij deze fase zou de doelman sowieso kansloos geweest zijn (60′). Amper later mikt Nicolas iets te ver naast de paal (64′). Op het kanonschot van Yordi is doelman De Vleesschauwer geklopt maar een verdediger krijgt de bal nog op het hoofd zonder dat hij het zelf wist en dus overschreedt de bal de doellijn niet (77′). Zelzate probeert uit te breken op de counter maar wordt telkens afgeblokt door het Leeds middenveld, annex verdediging. Nick moet nog 1 bal, vrij makkelijk, uit de hoek halen maar meer gevaar kunnen de bezoekers niet meer creëren. In de slotfase incasseert Yordi dan nog 2 gele kaarten in dezelfde fase. De spits wordt door de lijnrechter onterecht afgevlagd voor buitenspel, probeert terecht zijn gram te halen bij de ref maar deze trakteert Yordi zowaar op 2 keer geel en dus rood. Solidariteit (logisch) onder de leiding betekent echter niet altijd correctheid. Zuur en onverdiend puntenverlies voor Jong Lede dat zondag al revanche kan nemen in de eerste wedstrijd van de terugronde. Wingene is dan te gast.

Jong Lede: N. Piro, Jens De Landtsheer (80 Y. Verplancke), A. Gyselinck, S. Mertens, J Bauwens, R. Mendoza (46′ R. Baevegems), J. Trompet, E. Cocquyt (73′ J. Mayanda), N. Van Peteghem, Y. Pieren, Jonas De Landtsheer