KVC Jong Lede 0 – 2 HO Wolvertem-Merchtem

Jong Lede heeft deze belangrijke thuiswedstrijd niet met puntengewin kunnen afsluiten en de reden hiervoor is de knalprestatie van doelman De Brouwer.
Bij de thuisploeg, naast de langdurig gekwetsten Bram Malfroy en Bram De Taeye, nu ook geen Klaas. Ruben daarentegen is wel speelklaar.
De beginfase is zeker Leeds getint. Na amper 2 minuten dropt Jonas de bal over doelman De Brouwer maar deze slaagt er toch nog in om de bal nipt over de lat te duwen. Het volgende gevaar volgt snel. Nicolas kraakt zijn schot waardoor de bal bij Jonas komt maar deze kraakt evenzeer zijn schot en de bal gaat amper naast (9′). Nicolas probeert het binnen de minuut nog eens maar de poging mist kracht. Het tweede kwartier is voor de bezoekers. Laerenbergh knalt op de vuisten van Bart (18′). Baudewyns besluit een vrije trap op de deklat (26′). Het schot van Laerenbergh gaat voorlangs (27′). Sibren voorkomt erger (29′). Het derde kwartier is opnieuw voor groen-wit. Jonas zet zich door en ziet enkel De Brouwer nog voor zich opduiken. Hem verslaan is helaas niet aan de orde (33′). Tot de rust gebeuren er geen schokkende dingen meer.
De eerste minuut van de tweede helft meteen al sensatie. Knappe voorzet van Ruben op het hoofd van Jonas. De kopbal is vrijwel perfect. De Brouwer is kansloos (deze keer dan toch) maar de deklat, of ook wel de DWARSligger genoemd, verhindert de Leedse voorsprong. Minder dan 60 seconden later zet Jonas voor tot bij Robin maar diens afwerking is te zwak. Geen lokale voorsprong maar wel de openingsscore voor de bezoekers. Baudewyns mag centraal ongehinderd aanleggen en mikt perfect in de verste hoek (48′). Jong Lede zit in de hoek waar de klappen vallen en dus lukt scoren ook bij de volgende scrimage voor het doel van Wolvertem niet. Tot drie maal toe verhindert een been de gelijkmaker (51′). Laerenbergh mag aan de overzijde ongehinderd inkoppen maar besluit onbegrijpelijk naast (52′). De dubbele voorsprong komt er toch wanneer de ingevallen Rivera, op hoekschop, zo maar kan in lopen en scoren (60′). Lede geeft zich niet gewonnen (vandaag een dikke pluim voor inzet en karakter). Nicolas legt breed tot bij Jonas maar De Brouwer strekt en rekt zich perfect en zwiepert de bal uit de hoek (64′). De volgende ‘tweestrijd’ tussen Jonas en De Brouwer wordt opnieuw gewonnen door de bezoekende doelman. Een knappe borstcontrole, een gestrekt schot in de korte hoek maar wie staat er in de korte hoek ? Inderdaad …
En als afsluiter de zoveelste knal van Jonas, de zoveelste save van …voila (85′).
Op basis van de prestatie verdiende Jong Lede zeker een punt. Nog een beetje schaven aan de afwerking, rekenen op een minder sterke doelman van de tegenstander en de eerste punten zullen een feit zijn.
Jong Lede: B. Meulewaeter, Y. Pieren (70′ A. Meersschaut), T. Spotbeen (79′ Y. De Bruyne), S. Mertens, M. Verhasselt, R. Thybaert, Y. Hellinckx, Y. Verplancke, N. Van Peteghem, J. De Landtsheer, R. Nelis