KVC Jong Lede 0 – 2 KFC Merelbeke

Jong Lede behaalde een beetje een ongelukkige nederlaag tegen de leider en eindigde de wedstrijd zelfs met 9.
Groen-wit had de laatste zes wedstrijden niet verloren en de laatste drie was er zelfs een clean sheet. Beide werden deze namiddag teniet gedaan.
De thuisploeg diende naast Jonas en Yordi, ook nog Jore en Yorick te missen wegens blessures.
De wedstrijd start in een hoog tempo met langs beide zijden een gezonde gedrevenheid. De eerste mogelijkheid is er voor Jong Lede. Het vluchtschot van Emilio zoeft een halve meter over doel (11′). Bij een hoekschop plaatst Domien de bal naast de paal maar Van Den Winckel ontzet op de lijn (14′). Ayrton snelt schuin op doelman De Volder af maar hij trapt te onbesuist over (21′). Merelbeke, dat qua balbezit zeker niet moet onderdoen, heeft zijn eerste goede mogelijkheid na 27 minuten. De Weirdt zet zich centraal door maar knalt op de bovenkant van de dwarsligger. Op het halfuur heeft Nicolas een verrassend schot in de voet maar de bal zeilt een metertje naast. Het laatste kwartier blijft de wedstrijd intens en in evenwicht maar kansen komen er niet meer.
Het eerste kwartier van de tweede helft is identiek aan het laatste kwartier van de eerste helft. Inzet, positieve strijd, maar geen kansen. Leeds balverlies leidt dan tot de openingstreffer. Een scherpe voorzet van op rechts wordt door De Weirdt van dichtbij tegen de touwen getrapt (64′). De reactie van Jong Lede komt er meteen. Nicolas mikt een vrije trap op doel en De Volder kan de bal niet klemmen. Helaas kan niemand van groen-wit afwerken. Hierop volgen dan 4 opeenvolgende hoekschoppen, telkens goed getrapt door Nicolas, maar ook nu valt de bal niet voor de juiste voet. Merelbeke is snel in de omschakeling en op één van die uitbraken kan Van Der Beke de score verdubbelen (78′). De thuisploeg bekomt niet meer van die opdoffer. Meer nog, Jens slikt zijn 2de gele kaart en Jong Lede moet met 10 verder tijdens de laatste 10 minuten. Uiteraard is het dan niet evident om nog kansen te creëren. De bezoekers hebben de wedstrijd volledig onder controle. De Weirdt test de vuisten van Bart (83′). In blessuretijd krijgt ook Richard nog een 2de gele kaart onder de neus en zo eindigt de thuisploeg de wedstrijd met maar 9 spelers. De ref slaagt er in om, ondanks een sportieve wedstrijd, de thuisploeg liefst zes keer te beboeten. Dit heeft niet alleen directe gevolgen maar dit betekent ook dat volgende week zowel Jens als Richard geschorst zijn. Reken daarbij de onbeschikbaarheid van Jonas,Yordi, Yore en Yorick, waardoor liefst zes basisspelers niet kunnen aantreden tegen het steeds sterker wordende Kampenhout.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. De Landtsheer, A. Gyselinck, S. Mertens, R. Mendoza, B. Malfroy, J. Hellinckx, E. Cocquyt (68′ R. Baevegems), N. Van Petegehem, D. Schelstraete, A. Meersschaut (74′ R. Joos)