KVC Jong Lede 0 – 2 KM Torhout

Een vertimmerd Jong Lede is tegen een tot dan puntenloos Torhout verdiend onderuit gegaan en glijdt zo verder weg in de rangschikking.
Deze ‘degradatietopper’ vroeg op het seizoen, biedt, zoals verwacht, weinig hoogstaand voetbal. De eerste mogelijkheid tot scoren is er pas na 23 minuten wanneer Jonas De Landtsheer op doel knalt en doelman Ampe de bal knullig in hoekschop verwerkt. Meteen hierna brengt Bart een eerste keer redding op een doorgebroken bezoeker (27′). Amper later een identieke fase. Ook nu kan Bart deels redding brengen maar plaatst Andries de rebound voor een leeg doel nog naast (31′). De rust is al in zicht wanneer Nicolas Van Peteghem handspel begaat in de 16 en Andries de strafschop feilloos omzet (43′).
Wie een gedreven Jong Lede uit de kleedkamers verwacht, komt bedrogen uit. Torhout hoeft weinig moeite te doen om de wedstrijd te controleren. De lokalen slagen er niet in om doelman Ampe te bedreigen. Het zijn integendeel de Westvlamingen die in de slotfase de voorsprong nog kunnen verdubbelen. Bart redt nog maar eens een poging van Andries van dichtbij (80′), maar is kansloos wanneer de ingevallen Pype overhoeks binnen knalt (87′).
Volgende week is er de verplaatsing naar leider Oostkamp.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. Rosschaert (88′ M. Pynaert), S. Hauspie, Y. Verplancke (44′ J Hellinckx), B. De Geyseleer, T. Van Den Eeckhout (46′ R. Baevegems), M. Vanderhasselt, N. Van Peteghem, J. De Landtsheer, J. De Crick, N. Van Poelvoorde