KVC Jong Lede 0 – 5 KFC Sparta Petegem

KVC Jong Lede werd op basis van een mindere tweede helft (of was het een zeer sterke tweede helft van Petegem) met de neus op de feiten gedrukt. Zware forfaitcijfers flikkerden na afloop op het scorebord. De overstap van eerste provinciale naar vierde klasse verwerkt men echter niet zo maar op één, twee, drie en dus is er volop het besef dat men hoe dan ook het nodige leergeld dient te betalen.

Sparta Petegem laat van bij de aanvang de bal vrij snel rond gaan waardoor er aan een zeer hoog tempo wordt gevoetbald. Buiten een paar gevaarloze hoekschoppen halen ze hier evenwel geen enkel profijt uit. Jong Lede houdt goed stand en krijgt bij een uitbraak van Izzie Benayad zelfs de eerste mogelijkheid om op voorsprong te komen. De lob van Izzie valt rakelings over de dwarsligger (21’). Tot op het halfuur dienen beide doelmannen de handen niet uit de mouwen te steken. Dan slikken de groen-witten een tegengoal van het soort waarop ze dit seizoen blijkbaar een patent hebben. Een afstandschot vanop ruim 25m belandt in de kruising. De dader is Thomas Vande Velde (33’). Seconden voor affluiten heeft de thuisploeg een tweede mogelijkheid om te scoren maar helaas de koffie zal gedronken worden bij  een achterstand.

Speelde Jong Lede in de eerste helft behoorlijk goed mee dan zijn de boeken in de tweede helft al toe na 5 minuten. Wanneer een doorgebroken Kissie over doelman Stein Van Den Abbeele duikelt wijst de ref kordaat naar de stip. Cnudde mist niet (50’). De korte repliek van Jong Lede bestaat uit een schot van de voet van Klaas Van den Bossche, vrij hoog over doel (52’). Na hoekschop kopt Tim Van Der Vloedt naast (59’). De gasten zijn efficiënter en Kissi kopt  aan de tweede paal de bal tegen de netten (61’). Game over. Diezelfde Kissi trapt even later in het zijnet van de kruising (68’). Petegem beheerst uiteraard de wedstrijd maar Jong Lede gaat toch op zoek naar de eerredder. Op counter komt Boris Waegebaert dan tegen een overmacht van 3 groen-zwarten te staan en besluit ongelukkig in eigen doel (72’). De forfaitscore wordt bereikt op een kwartier van het einde. Voet plaatst de bal pardoes in de winkelhaak (76’). De thuisploeg raakt niet meer aan zijn verdiende eerredder. Tim Van Der Vloedt ziet zijn schot op de lijn gered (77’) en Elmer Podevijn viseert de lat (79’). Vuistwerk van Stein voorkomt het zesde doelpunt en aan de overzijde kan ook Izzie de netten niet doen trillen. Nu staat de paal in de weg (90’).

Jong Lede kwam vandaag, zeker in de tweede helft, een paar stappen te kort om nog maar enige aanspraak te kunnen maken op een gelijkspel maar is het niet zo dat nieuwkomers altijd recht hebben op een aanpassingsperiode. In alle sereniteit wordt er dan ook gewerkt naar de wedstrijd van volgende week, de verplaatsing naar Poperinge, weliswaar al l een onvervalste zespuntenwedstrijd.

Jong Lede: S. Van Den Abbeele, B. Waegebaert, K. De Saedelaere, J. Polfliet, T. De Rechter, T. Corvilain, K. Van den Bossche, T. De Schepper (53’ M. Grobet), J. Polfliet, I. Benayad, A. Ndikumana (68’ E. Podevijn)

Geel: T. De Schepper (28’), S. Van Den Abbeele (50′), J. Polfliet (70’), E. Podeijn (86’); K. De Saedelaere (87’)

2 Responses

  1. Marc Meuleman

    Bij het vernemen van de zware nederlaag tegen Petegem overviel mij,als symphatisant,zowaar een gevoel van heimwee naar de zorgenloze periode in eerste provinciale.Een pijnlijke constante is dat de ploeg blijkbaar slechts 1 helft behoorlijk stand houdt.Het seizoen is evenwel nog lang,en 1 overwinning kan voldoende zijn om het tij te keren.Hopelijk volgt er snel een positieve reeks,zoniet vrees ik dat het voor groen-wit een competitie wordt met de nummers 12 tot en met 16