KVC Jong Lede 1 – 0 E. Elene-Grotenberge

Opnieuw een clean sheet voor Jong Lede, opnieuw is 1 doelpunt voldoende voor de 3 punten.
Bij Elene-Grotenberge een aantal spelers met een groen-wit verleden. Jarich Hellinckx, Domien Schelstraete, Jordy Engelbinck en Emilio Cocquet droegen één of meerdere jaren de lokale kleuren.
De thuisploeg heeft van bij de start het overwicht. Vrij snel is er de eerste mogelijkheid. Nils zet voor, Emir besluit nipt naast (3″). Doelman Engelbinck is bij de pinken op een afgeweken schot van Robbie (10′). Langzaam aan kantelt de wedstrijd een beetje en komen de bezoekers meer en meer opzetten. Toch is hun enig doelgevaar een vrije trap van Vermeer die via de onderkant van de lat en via Bart de doellijn niet overschrijdt (20′). Veel inzet en drive bij beide teams, maar de doelmannen aan het werk zetten zit er niet meteen in. Kort voor de rust komt Jong Lede toch op voorsprong. Joren/Jelle wringt zich door 4 blauwhemden, brengt de bal tot bij Nils en die werkt af in de verste hoek (39′). Bijna kan hij de score nog verdubbelen, maar Nils kopt de voorzet van Nicolas centraal over de dwarsligger (42′).
Na de koffiepauze gaat Elene-Grotenberge meteen op zoek naar de gelijkmaker. Vrij snel is er een scrimage, zelfs de paal speelt mee, in het Leedse doelgebied, maar de bal tegen de netten krijgen, lukt niet ((50′). Even later is er echt een lokale aanval op inzet die uiteindelijk uitmondt bij Nicolas. De nummer 7 mikt echt nipt naast de kruising (55′). De gedrevenheid bij beide teams neemt toe naarmate de tijd vordert. Weinig accuraatheid echter bij de laatste bal en dus niet echt doelgevaar langs beide zijden. Een kwartier voor tijd kopt Jarich Hellinckx (vlot scorend voor de bezoekers dit seizoen) naast (75′). Naarmate het einde nadert, is er nog weinig attractief voetbal, maar de spanning maakt natuurlijk veel goed, alhoewel. Jelle swingt zich nog eens voorbij iedereen, maar geraakt niet voorbij doelman Engelbinck (85′). Wanneer de ref, na 4 minuten blessuretijd, affluit, is de ontlading enorm groot. Op deze manier een wedstrijd winnen, zorgt altijd voor een euforisch gevoel (hiervoor voetbalt men toch). Een wedstrijd die iets vroeger beslist zou zijn, zou echter voor velen (en hun hart) toch iets beter zijn. Los van dit alles is het gewoon belangrijk dat de drie punten in Lede blijven en dat groen-wit een sprongetje maakt in de rangschikking, naar een plaats waar het zeker thuis hoort