KVC Jong Lede 1 – 0 FC Eppegem

Bij de thuisploeg ontbreekt Arnaud (nog niet volledig hersteld van de blessure van vorige week), start Yordi op de bank en staat Jonathan aan de aftrap. Eppegem zet meteen druk en heeft zeker de eerste 20 minuten veldoverwicht maar Bart bedreigen lukt hen niet. Gaandeweg beperkt groen-wit de ruimtes en wringt zich zo in de wedstrijd zodat het evenwicht iets voor het halfuur zelfs een feit is. In tegenstelling tot de bezoekers, lukt Jong Lede wel er in om een paar kansen te creëren. Na een knappe aanval knalt Nicolas voorlangs (28). Op een assist van hem, doet Yorick hem dit even later na (33′). De thuisploeg klimt kort voor het rustsignaal op voorsprong. Nicolas neemt een vrije trap, Jonas kopt in, doelman Leemans kan de bal nog beroeren, maar Sibren is er vliegensvlug bij om van dichtbij binnen te duwen (41′).
Eppegem komt gedreven uit de kleedkamers maar kan weinig concreets uit de voeten schudden. Het eerste kwartier komt Jong Lede vrij probleemloos door. Op het uur is er bezoekend handspel in de 16. Nicolas, die vorige week al 2 strafschoppen benutte, kiest zijn zelfde hoek maar helaas is dit ook de hoek die Leemans kiest. Ook de rebound kan niet benut worden. Geen geruststellende voorsprong en vele bibbermomenten worden voorspeld. Voorspellingen komen echter niet altijd uit en het is groen-wit dat nogmaals een uitstekende mogelijkheid heeft om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Op een splijtende voorzet van de ingevallen Yordi kan Jonathan doelman Leemans net niet verslaan (68′). Nadien valt er nog weinig te noteren (lees:beleven). Het blok Jong Lede geeft geen krimp en Eppegem zorgt wel voor steriele druk maar Bart moet geen enkele redding uit de mouw schudden. Omdat ook de thuisploeg de counters niet volledig beheerst, blijft het spannend tot in de blessuretijd, tot een goed leidende ref voor de laatste keer fluit en Jong Lede derhalve met 7 op 9 een uitstekende competitiestart kent. Als voetnoot kan er even vermeld worden dat na 3 wedstrijden slechts 1 tegendoelpunt werd geïncasseerd en dit zelfs na een strafschop. Wetende dat het verdedigen altijd begint bij de aanvallers, kan men stellen dat er momenteel een stevig iets op poten staat dat vrijwel geen kansen toe laat. Zondag wacht de immer intense verplaatsing naar Wolvertem-Merchtem, waar het dikwijls zowel op als naast het veld behoorlijk heet is.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Jens De Landtsheer, S. Mertens Y. Bauwens, R. Mendoza (93′ S. SChollaert), J. Trompet, Y. Verplancke, Y. Hellinckx, N. Van Peteghem (90′ R. Baevegems), Jonas De Landtsheer, Jonathan Mayanda (65′ Y. Pieren)