KVC Jong Lede 1 – 0 K. E. Wervik

Aangename wedstrijd, niet omwille van de technische hoogstandjes of de (vele) kansen, maar wel door de intensiteit en de spanning tot diep in blessuretijd.
Wervik zit in een goede flow en kan uiteraard de punten best gebruiken in de degradatiestrijd. Jong Lede had na de mindere prestatie van vorige week toch iets recht te zetten.
Het eerste hafuur staat dan ook bol van (soms te harde) duels. Er wordt gestreden om elke morzel grond. Beide teams slagen er echter niet in om de doelmannen aan het werk te zetten. De eerste echte doelkans is wel meteen raak. Nicolas brengt van op links de bal voorbij de tweede paal. Deze wordt terug gekopt tot bij Ilian, die van dichtbij doelman Olievier kan verslaan (30′). Groen-wit drukt meteen door . Nicolas knalt amper naast (35′). Ilian slingert zich dwars door de verdediging heen, legt terug tot bij Emir, die de bezoekende doelman tot een knappe save dwingt (36′). Op basis van het Leedse overwicht is de 1-0 ruststand logisch.
Van bij de aanvang van de tweede helft schakelt de intensiteit nog een paar versnellingen hoger. Jari krijgt meteen een harde elleboog tegen de tanden, met behoorlijk wat bloedverlies tot gevolg. Voor een lichtere fout, maar ongeveer in dezelfde orde, had Jelle in de eerste helft al geel onder de neus gekregen. Deze onbestrafte fase zet meteen de toon voor het verdere vervolg. Jong Lede dus even verder met 10 en Bart dient direct gepast plat te gaan (47′). Wervik neemt de bovenhand. Een vrije trap vliegt net naast de kruising (55′). De partij wordt bitsiger en de (jonge) ref verliest stilaan de pedalen. De bezoekers zwiepen veelal de bal meteen voor doel met als gevolg behoorlijk wat drukte in de 16. De gelijkmaker hangt in de lucht, evenzeer als de tweede (bevrijdende) Leedse treffer. De counters worden echter nooit ten volle benut, waardoor de spanning steeds maar toeneemt. Niet alleen de spanning maar ook de opmerkingen naar de ref toe; De slotfase wordt dan ook gekruid met rode en gele kaarten. 2 leden van de technische staf van Wervik vliegen achter de omheining. Op het veld zijn er ook al 2 rode kaarten voor de bezoekers. De ref heeft de wedstrijd helaas niet meer onder controle. In minuut 97 begaat Bart al dan niet een fout in de 16 (volgens hem niet, volgens Wervik wel). De ref wijst naar de stip. Commotie langs alle kanten. Enkel de 2de assistent heeft zijn koelheid bewaard en houdt de vlag in de hoogte. Geen strafschop, wel buitenspel. Amper later volgt het eindsignaal. Het verbale geweld verplaatst zich naar de kleedkamers. Feit is echter dat Jong Lede de drie punten thuis houdt. Volgend weekend is er geen competitievoetbal. Groen-wit speelt donderdagavond wel een oefenwedstrijd op Zottegem. Toch even vermelden dat de beide vleugelverdedigers 18 en 19 zijn (en beide een goede wedsrtrijd speelden), dat doelpuntenmaker Ilian amper ouder is en dat de robuuste spits Emir ook nog maar 19 is. Op de bank 3 spelers, geboren in deze eeuw. Jong Lede = club waar jeugd kansen krijgt.

Jong Lede: B. Meulewaeter, T. De Smet, Joren De Crick, J. Bauwens, A. Rasschaert, R. Ringoet, I. Favoreel, N. Van Peteghem, Jelle De Crick (89′ M. Pynaert), N. Van Poelvoorde, E. Suma (73′ J. Criel)