KVC Jong Lede 1 – 0 KSKV Zwevezele

Jong Lede behaalde tegen het zeer ambitieuze Zwevezele een gevleide overwinning die echter niet minder zoet smaakt. Het puntenverlies in minuut 92 op Lebbeke werd hierdoor gecompenseerd.
Domien neemt zijn plaats weer in bij de basiself. Yordi heeft een spierblessure en is out.
Bij de Westvlamingen druipt de ervaring en de kwaliteit er van af. De wedstrijd wordt meteen in een hoog tempo aangevat en dit blijft aanhouden gedurende de ganse eerste helft. Jong Lede slaagt er echter in om hetzelfde tempo te ontwikkelen en dit resulteert in een aangenaam kijkstuk maar zonder kansen, met uitzondering van één en dan nog voor de thuisploeg. Yore creëert centraal een opening, drukt af, maar doelman Depaepe kan de bal via de paal nog in hoekschop duwen (34′). Kort hiervoor had Geryl een scherpe voorzet naast gekopt. De brilscore bij de rust is dan ook gewoon logisch te noemen. De tweede helft tappen de bezoekers uit een ander vaatje want nu volgen de kansen wel en dient Bart op al zijn kunnen (en dat is veel) beroep te doen om een treffer te voorkomen.
Na lokaal balverlies kan Geryl uithalen maar de Leedse doelman redt. Seconden later brengt Bart redding bij een schot van Hillewaere (52′). Franco benut een uitstekende mogelijkheid niet wanneer hij in de strafschopzone de vrije linker hoek van het doel in zijn vizier krijgt, maar toch onbegrijpelijk nog naast mikt (55′). Ook Yagan probeert Bart te verslaan maar nu is diens voet de redder van dienst (60′). Hebben de toeschouwers bij dit koude weer stilaan verkleumde handen en voeten, dan is dit zeker niet het geval bij Bart. Zowel Dildick als Hillewaere drijft hij tot wanhoop wanneer hij tweemaal tereke hen van een doelpunt houdt (69′). De wedstrijd wordt dan ietsje evenwichtiger en Jong Lede krijgt zowaar een paar kansjes. Het schotje van Ruben is te zwak (74′) net als de plaatsbal van Domien (78′) om doelman Depaepe tot actie te dwingen. Zwevezele wordt stilaan zenuwachtig en probeert het een aantal keer van (te) ver. De schoten vliegen dan ook hoog boven de dwarsligger. Wie mist, of wie op een superkeeper botst, loopt meestal een blauwtje op en dit is nu niet anders. Drie minuten voor het affluiten van de reguliere speeltijd krijgt Yarich de bal in de voeten na een verkeerd ontzetten van de Westvlaamse defensie. Zijn schot is zelfs nog gekraakt maar toch rolt de bal mooi tegen de netten. De ontlading, annex vreugde van groen-wit is ontroerend en wordt vooral geuit aan de verste hoekschopvlag. Wat volgt zijn nog 5 intense minuten waar voor elke morzel grond wordt gevochten met lijf en leden en met succes want de Arsenal score blijft op het bord. In de Leedse kleedkamers is de opzwepende muziek nog lange tijd te horen. Jong Lede doet ook een prima zaak in het klassement. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd op Woluwe-Zaventem.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. De Landtsheer, A. Gyselinck, S. Mertens, R. Mendoza, J. Trompet, Y. Verplancke, Y. Hellinckx, D. Schelstraete (82′ A. Meersschaut), N. Van Peteghem, R. Baevegems (86′ E. Cocquyt)