KVC Jong Lede 1 – 0 KVE Drongen

Jong Lede wint met de kleinste score tegen potentiëel degradatiekandidaat Drongen, dat op basis van de 2de helft wel een punt verdiende.
Op een vrij onbespeelbaar veld (de bal maakte de raarste capiolen) is er in de eerste helft vrijwel niks te beleven. Beide doelmannen zagen amper een bal, laat staan dat er kansen  werden gecreëerd. Iets na het half uur is er een snelle Leedse uitbraak met als eindstation Nils. Doelman Frans duwt in hoekschop (34′). Een minuut later kent Nils dan wel succes. Hij wordt op rechts de diepte in gestuurd en knalt keihard tegen de netten (35′). 
De tweede helft is wel sensatierijker. Groen-wit start sterk. Jarne slim tot bij Nicolas, maar van dichtbij besluit deze op de doelman (50′). Even later is het schot van Nils te zwak om Frans te verontrusten (52′). Drongen kent dan een sterke periode. De Rock treft de lat (64′). Amper later redt Bart spectacluair de lob van dezelfde De Rock (65′). De druk van de bezoekers neemt toe. Bart duikt gepast in de voeten (70′). De Caluwé mikt voorlangs (71′). De nervositeit, de enervatie en de frustratie neemt toe bij Drongen. Een doelpunt wordt afgekeurd wegens buitenspel en even later wordt een goal ook al niet toegekend wegens een voorafgaande duwfout. Uiteraard is er zwaar protest en is de ref de kop van jut. Drongen incasseert liefst vijf gele kaarten, hun reservedoelman krijgt op de bank de rode kaart en in de slotfase wordt de doorfgebroken Cisse Van Hauwermeiren onderuit gehaald door Vandevyvere die meteen ook de rode kaart onder de neus krijgt 89′). Hij stond overigens al geel geboekt ook . Kort voordien kopt De Rock nog voorlangs (87′)..
Na 95 minuten is er het verlossende eindsignaal. De frustratie bij Sy is er nog altijd, dit ten nadele van een deel van de infrastructuur. Hoedanook, door deze overwinning belandt Jong Lede op plaats vijf in de rangschikking. Ook even vermelden, de tweede clean sheet op rij. Zaterdag is er de verplaatsing naar Overijse, ondertussen autoritair leider geworden en overduidelijk op weg naar de titel (zaterdag al ?).

Jong Lede: B. Meulewaeter, Joren De Crick, J. Bauwens, I. Favoreel, F. Taptchou, R. Ringoet, J. Hornick (76′ A. Rasschaert), J. Rosschaert, E. Suma (69′ C. Van Hauwermeiren), N. Van Peteghem, N. Van Poelvoorde