KVC Jong Lede 1 – 1 K.HO Wolvertem-Merchtem

Jong Lede heeft de zwakke prestatie van vorige week op Eppegem deels kunnen rechtzetten want het behaalde een logisch gelijkspel tegen Wolvertem-Merchtem.
Bij groen-wit ontbraken, Bart, Yorick, Jonas en Richard.
Het eerste gevaar is meteen Leeds. Doelman Vandervorst tipt de streep van Nicolas over de dwarsligger (4′). Alhoewel de aanvangsfase zuiver door de thuisploeg wordt beheerst, loopt deze toch tegen een achterstand aan wanneer Cedric te kort terug kopt op Nick en Gody via de binnenkant van de paal kan binnen werken (6′). Dit is meteen ook het enige wapenfeit vanwege de bezoekers gedurende de eerste 45 minuten. Jong Lede trekt voluit ten aanval en creëert behoorlijk wat kansen. Op het kwartier snelt Jonathan doorheen de defensie maar hij kan net niet goed genoeg besluiten waardoor Vandervorst redding kan brengen. Iets voor het halfuur besluit Yordi te zwak op Vandervorst. Exact na 30 minuten belandt de schuiver van Jens in de handen van Vandervorst. Een minuut later krijgt Jens, na een sublieme collectieve aanval, de bal, maar de knal belandt centimeters naast de paal. Alweer een knappe collectieve aanval brengt Nicolas in schietpositie maar opnieuw duwt Vandervorst de bal over de lat (41′). Op slag van rust kopt Nicolas in maar, u raadt het al, Vandervorst blijft onklopbaar. Een meer dan gevleide ruststand is een feit.
De tweede helft is dan wel bezoekend getint. Bastin kopt maar nu is het Nick die over de dwarsligger duwt (53′). De vrije trap van Vandevoorde zoeft centimeters over de deklat (58′). Geleidelijk aan herstelt Jong Lede het evenwicht. Ruben zet perfect voor en Sibren aan de 2de paal kopt perfect binnen (76′). Een meer dan verdiende gelijkmaker. De slotfase is nog behoorlijk heftig en intens. Beide teams gaan voluit voor de drie punten. Nick redt knap en Gody knalt de rebound hoog over (83′). Aan de overzijde schiet de de ingevallen Rickard schuin op doel maar Vandervorst brengt redding (86′). Meteen reactie van de bezoekers, Moreau knalt op de paal (87′) en in de slotminuut voorkomt Nick de (onverdiende) nederlaag.
AL bij al een logisch gelijkspel maar het verschil met vorige week kon bijna niet groter zijn. Inzet, strijd, nooit afgeven, …kortom een knappe prestatie en er mag dan ook hoopvol uitgekeken worden naar de derby op Lebbeke op zaterdag 1 februari.

Jong Lede: N. Piro, A. Gyselinck, S. Mertens, J. Bauwens, C. Baten (60′ R. Baevegems), J. Trompet (74′ E. Cocquyt), N. Van Peteghem, Y. Hellinckx, Jens De Landtsheer, J. Mayanda, Y. Pieren (84′ R. Joos)