KVC Jong Lede 1 – 1 K. Olsa Brakel

De onverwachte topper tussen KVC Jong Lede en Olsa Brakel (ex-trainer Fanno Nijst) eindigt op een zuur gelijkspel, althans wat Jong Lede betreft.
Van een wedstrijd op hoogstaand niveau is er de eerste helft geen sprake vooral omdat Brakel niet echt het verwachtte niveau haalt. Jong Lede heerst en beheerst maar echt veel kansen zijn er niet. De knal van Ruben wordt in hoekschop verwerkt (10′). Qua hete standjes schuiven we dan al door naar minuut 35. Jonas heeft een actie in de voet, knalt, maar doelman Otte pareert met de vuisten. Het Leeds overwicht wordt uiteindelijk toch beloond op slag van rusten. Jore breed tot bij Jarich, voorzet van op rechts en Yordi kopt mooi in de verste hoek. Een verdiende voorsprong.
Na een donderpreek van de Brakelse trainer, komen deze veel beter voor de dag in de 2de helft. Van Den Bossche knalt al meteen een metertje naast. De druk van de bezoekers is nu veel frequenter en Jong Lede komt er te ongeordend uit om echt gevaarlijk te zijn. Toch slagen ook de geel-zwarten er niet in om Bart echt te bedreigen. Pas in minuut 90 is er echt een dot van een kans op de gelijkmaker maar Cordie kopt onbegrijpelijk nog over de dwarsligger. Het venijn zit echter in de staart van de blessuretijd want in minuut 96 (!) kan Deryck de Leedse doelman verslaan. Euforie in het bezoekende kamp en zware teleurstelling in dit van Jong Lede. In de slotfase tegen Lebbeke werd een punt verloren en nu verliezen ze er 2 in de absolute slotfase. Volgende week wacht de immer moeilijke verplaatsing naar Melsele.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Jens De Landtsheer, S. Mertens, J. Bauwens, Y. Verplancke, J. Trompet (83′ A. Gyselinck), J. Hellinckx, R. Baevegems (66′ R. Mendoza), Jonas De Landtsheer, N. Van Peteghem, Y. Pieren (81′ J. Mayanda)