KVC Jong Lede 1 – 1 KVE Aalter

Beide ploegen hadden hun openingswedstrijd verloren en gingen voluit op zoek naar een eerste driepunter.
De wedstrijd is er één van een strijd op de ruimte tussen beide 16m boxen. Bedreigen van de doelmannen zit er echter niet in.
Groen-wit kan na 2 minuten al op voorsprong staan ware het niet dat Alteron Balaj, op hoekschop, van dichtbij er toch nog in slaagt om de bal voorlangs te plaatsen. Even later mikt Nicolas Van Peteghem te hoog (5′) Iets voorbij het kwartier zet Robbie Ringoet zich door op de verlengde doellijn, maar zijn voorzet wordt opnieuw door Alteron voorlangs gemikt (18′). Aalter bakt er aanvallend ook niet echt veel van terecht. Het halfuur is juist voorbij wanneer Joren De Crick de bal tegen de arm aangeschoten krijgt. Strafschop. De Coninck achter de bal. Bart redt met de linker hand (31′). Het gevoel van tevredenheid is amper weg wanneer diezelfde De Coninck centraal een vrijgeleide
krijgt en nu is Bart wel kansloos (32′). De reactie van Jong Lede beperkt zich tot balbezit buiten het doelgebied van Aalter. Het zwak schot van Alteron rolt opnieuw voorlangs (42′).
De tweede helft biedt vrijwel geen spektakelwaarde. Beide teams zijn bij de laatste baltoets te afwezig en dus valt er qua doelgevaar niks te noteren. Toch komt Jong Lede nog langszij. Balverlies van Aalter laat toe dat de ingevallen
Emir Suma recht op doel kan afstormen. De buffel laat zich niet van de bal zetten en doet de netten trillen (82′). De thuisploeg heeft het gelijkspel ruimschoots verdiend. Gebrek aan zuivere vuurkracht verhinderde een eerste driepunter.

Jong Lede: B. Meulewaeter, I. Favoreel, Joren De Crick, F; Taptchou, R. Ringoet (71′ T. Van Den Eeckhout), Jelle De Crick, J. Rosschaert, N. Van Peteghem, N. Van Poelvoorde (71′ M. Pynaert, A. Balaj (71′ E. Suma)