KVC Jong Lede 1 – 1 KVK Ieper

Jong Lede behaalt verdiend een punt tegen de killer van Terjoden-Welle van vorige week. Bij groen-wit is Stein Van den Abbeele opnieuw speelklaar.

De opzet van Ieper is duidelijk: zo snel mogelijk op voorsprong komen. De bezoekers starten dan ook in overdrive en zien, na 4 hoekschoppen binnen de eerste 10 minuten, hun doelstelling bewerkstelligd wanneer Six van iets buiten de 16m de bal in de verste hoek kan binnenschuiven (11’). Het tempo van de wedstrijd zakt direct en Jong Lede komt meer tot combineren toe. Toch zijn de kansen zeer schaars. Hoekschoppen en vrije trappen volgen elkaar op maar Lede kan niks van gevaar creëren bij de stilstaande fases. Een zwak afstandschot van Klaas Van den Bossche (18’) en een schot voorlangs van Izzie Benayad (33’), meer kan de thuisploeg niet versieren. Vanwege bezoekende zijde valt enkel de poging van Lamah, nipt over de dwarsligger, nog te vermelden (44’).

Ook in de beginfase van de 2de helft is het eerste gevaar voor Ieper. De lobbal gaat echter over doel (48’). Het antwoord is van de voet van Amrani Ndikumana maar hij kan Tielens niet verschalken (54’). Tim De Schepper kan vrijuit op doel koppen maar niet binnen het doelkader evenwel (59’). Op voorzet van Maxime Grobet kopt Klaas op Tielens (69’). Jong Lede heeft het overwicht, dicteert de wet maar wie zijn kansen niet benut kan altijd koudweg gepakt worden op counter. Maar Ieper is geen illustratie van dit artikel van de voetbalwet en het is groen-wit dat meer dan verdiend op gelijke hoogte komt. Nadat Thomas Zwart pech heeft wanneer hij zich doorzet en de doelman de bal wegtrapt op het hoofd van Thomas maar de bal niet in doel gaat, kan Klaas een voorzet van Frederik De Winne  binnenduwen (78’). Het is nu echter de thuisploeg die de teugels lost en zo de bezoekers terug in de wedstrijd brengt. Lamah besluit amper naast (79’) en Six wordt afgestopt door Stein, de rebound knalt hij voorlangs (84’). Lede komt goed weg wanneer de bal op de paal botst (86’). Thibaut Corvilain probeert het van op afstand maar een metertje te ver naar links (91’). Onze Limburger dient seconden voor het einde van de wedstrijd het terrein te verlaten met rood na een 2de gele kaart. Toch haalt Jong Lede de finish  zonder verder kleerscheuren en mag terecht fier zijn op een knappe prestatie, zeker in de 2de helft.

Jong Lede: S. Van den Abbeele, K. De Saedelaere, F. De Winne, T. Van Der Vloedt, J. Polfliet, T. Corvilain, K. Van den Bossche (81’ J. Govaert), T. De Schepper, M. Grobet (88’ R. Van Herreweghe), I. Benayad, A. Ndikumana (70’ T. Zwart)

Doelpunten: 0 – 1 (11’ Six), 1 – 1 (78’ K. Van den Bossche)

Gele kaarten: F. De Winne (63’) en T. Corvilain (17’ en 92’)

Uitzonderlijk een randbemerking bij de gele kaarten. Frederik kreeg zijn geel nadat de grensrechter de scheidsrechter attent maakte op een incident tussen Frederik en Lamah waarbij deze laatste zou nagetrapt hebben. Het te verwachten rood werd geel voor beide. Begrijpe wie kan. Frederik wel geschorst volgende wedstrijd. Nog erger was het gesteld met Thibaut Corvilain. Met diens eerste gele kaart kon iedereen leven. En dan het verhaal van de tweede. Bij het veroveren van de bal in zijn alom gekende wroetende stijl slaagt hij in zijn opzet maar zou hij, enkel volgens de bezoekende bank die collectief een reuzesprong van verontwaardiging maakte, de bal met de hand beroerd hebben en dit tegen de zijlijn in het midden van het terrein waardoor de scheidsrechter van dienst besloot om op 30 seconden van het einde, in een sportieve wedstrijd, hem  van het terrein te sturen. Zelfs de goden, die normaal alles zien, hadden dit handspel niet opgemerkt. Je broek zou er af van zakken. Gevolg: ook Thibaut geschorst. Reken daarbij nog dat zowel Klaas als Maxime hinkend het terrein dienden te verlaten en men kan besluiten dat er voor Omer behoorlijk wat puzzelwerk zal aan te pas komen voor de verplaatsing van zaterdag naar Diksmuide.