KVC Jong Lede 1 – 1 SK Roeselare-Daisel

Logische uitslag van een wedstrijd die regelmatig ontsierd werd door het (te) potig spel van Roeselare-Daisel.
De start is meteen groen-wit getint. Na 5 minuten kon de wedstrijd al deels in de juiste plooi (lees: Leedse) gevallen zijn. Nicolas lepelt na amper 3 minuten de bal over de verdediging en Nils neemt doelman Degrendel te grazen. Amper later knalt Robbie op de doelman en Nils doet dit hem na in de rebound (5′). Geen vrij geruststellende voorsprong dus en gaandeweg ‘knokken’ de Westvlamingen zich in de wedstrijd. Rond het halfuur dient Bart 2x gevat tussen te komen bij pogingen van Denieuw (27′ en 30′). De slotfase is dan opnieuw voor Jong Lede. Een snelle uitbraak van Nicolas eindigt bij Nils, maar zijn knal suist nipt over de dwarsligger (37′). Wanneer Nicolas een vrije trap neemt, is niemand goed gevolgd en rolt de bal centimeters naast doel (38′).
Roeselare-Daisel start furieus aan de 2de helft. Van Heuverzwyn mikt nipt naast (47′). Descheemaecker lobt Bart, maar de bal botst via de onderkant van de lat terug in het veld (48′). Van Heuverzwyn besluit nogmaals naast (52′). Roeselare-Daisel moet het vooral hebben van de verre bal richting box. De thuisploeg moet dus constant achteruit, maar kan sporadisch toch eens uitbreken. Na een mooie collectieve aanval, plaatst Nicolas de bal uiterst nipt over de kruising (67′). Naarmate de tijd verstrijkt, verstrijkt ook de zuiverheid bij beide teams. Meer en meer wordt er op het scherp van de snee geduelleerd. Bezoeker Defevere slaagt er in om op 9 minuten tijd 2 x geel te nemen en de bezoekers mogen verder met 10 met nog een kwartier te gaan. Het spelbeeld verandert echter niet. De bal wordt voor de zoveelste keer in de 16 gedropt en Prinsier doet hem verdwijnen in de rechter kruising (88′). Pijnlijk puntenverlies en logisch is dan ook de ontgoocheling. Langs de andere kant is het even logisch als er altijd maar 1 doelpunt verschil blijft, het uiteindelijk wel eens kan eindigen zoals deze namiddag. 9 gele kaarten (4 voor Jong Lede en 5 voor de bezoekers) eisen ook hun tol. Volgende week zijn zowel Robbie als Frank geschorst en dit met de immer moeilijke verplaatsing naar het sterke Stekene.

Jong Lede: B. Meulewaeter, T. Van Den Eeckhout, Joren De Crick, I. Favoreel, F. Taptchou, R. Ringoet (85′ J. Bauwens), J. Rosschaert, Jelle De Crick, N. Van Peteghem, E. Suma, N. Van Poelvoorde