KVC Jong Lede 1 – 1 Sportkring Sint-Niklaas

Winst vandaag betekende de redding. Een andere uitslag betekende afhangen van de uitslagen van de degradatie- concurrenten.Het werd een beetje een mix.
Jong Lede begint sterk aan de wedstrijd. Jonas knalt en doelman Van Hove duwt de botsende bal nog in hoekschop (3′). Sint-Niklaas neemt echter vrij snel de wedstrijd in handen, zit kort op de bal en belet zodoende een vlot Leeds samenspel. Bart bedreigen lukt niet. Iets na het halfuur mikt Nicolas een metertje te hoog (33′). Toch kon Jong Lede op slag van rust nog op voorsprong gekomen zijn. Een snelle counter van Jelle, maar hij besluit uit een schuine hoek te hoog over (44′).
Groen-wit start de tweede helft meteen in overdrive. Dit levert vrij snel succes op. Nils legt af en Jarich, met links, in de buurt van de kruising (51′). De thuisploeg zet door. Een tweede treffer zou zeker de doodsteek voor de bezoekers alsook de definitieve redding betekenen en de lokale supporters een rustig laatste halfuur laten doormaken. De lob van Jelle gaat er juist over, doelman Van Hove was al uitgeschakeld (55′). Even later opnieuw Jelle, maar nu verhindert de paal de dubbele voorsprong. De rebound wordt door Van Hove in hoekschop verwerkt (59′). Nicolas trapt op de dwarsligger (60′). De Leedse druk blijft, maar nu wordt de bal op de lijn ontzet (61′). Jari kopt op vrije trap van Nicolas over doel (74′). Ruben plaatst nipt over de kruising (80′). Geen geruststellende tweede doelpunt en dus komt Sint-Niklaas opnieuw in de wedstrijd. Toch kan Lede het op counter niet afmaken, ook al zijn ze in overtal. De virtuele bui (virtueel want het was een zonnige namiddag) komt er dan aan. De eerste waarschuwing wordt gegeven door De Oliveira. Hij kopt te zwak in de handen van Bart (83′). Mulume lukt de gelijkmaker (88′) en bijna wordt het zelfs nog 1-2 (90′). Het gelijkspel blijft echter op het bord staan. De redding zal volgende week op het veld van Voorde-Appelterre moeten bewerkstelligd worden. Tal van mogelijkheden en theorieën worden ondertussen naar voor gebracht. Jong Lede is altijd gered als het een punt pakt of als het hetzelfde resultaat als Eppegem neerzet. Rechtstreeks degraderen kan sowieso niet meer. Een theorie die ons bereikt, al dan niet de waarheid, is: in 1ste Amateur dient Rupel-Boom te winnen tegen het laatst geklasseerde en reeds veroordeelde La Louvière. Bij winst is Rupel-Boom gered, ten nadele van Francs-Borains. Dan zou de Vlaamse tak van de KBVB geen barragewedstrijd meer voorzien en zouden enkel de laatste drie uit 3e Amateur A degraderen. Laat het ons simpel houden, een punt pakken en je hangt van niks of niemand af.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. Sylla, J. Bauwens, Jonas De Landtsheer, Y. Verplancke, Jens De Landtsheer (76′ R. Baevegems), J. Rosschaert, J. Hellinckx, J. De Crick, N. Van Peteghem, N. Van Poelvoorde