KVC Jong Lede 1 – 1 Tempo Overijse

Jong Lede dient het tot nieuwjaar te doen zonder Bart omwille van zijn liesblessure. Vandaag is ook Jore niet van de partij wegens een kwetsuur. Arnaud neemt zijn plaats in.
Overijse is vorig seizoen gedegradeerd en wil zo snel mogelijk zijn plek in 2de Amateurliga terug innemen. Het tempo, het druk zetten en de balcirculatie in de eerste helft is duidelijk op het niveau van een reeks hoger. Maar ook Jong Lede voetbalt meer dan aardig mee. De bezoekers komen wel op voorsprong na 10 minuten wanneer Van Eyk een voorzet van op links kan binnen koppen. Klein detail, op het moment van die fase stond Jens buiten de lijnen wegens verzorging waardoor de defensie ontregeld was. Hoe dan ook, Jong Lede neemt het tempo op en krijgt de beste kansen. Arnaud besluit een knappe solo in de handen van doelman De Vriendt (20′). Aan de overzijde streelt het schot van Borahsasar de dwarsligger (21′). Even later valt toch de verdiende gelijkmaker. Nicolas rukt op, wordt niet aangevallen, Jonas creëert de ruimte en Nicolas plaatst met overzicht de bal tegen de netten (25′). Groen-wit drukt door en doelman De Vriendt dient het atoomschot van Yordi in 2 tijden te neutraliseren (32′). Het laatste noemenswaardige wapenfeit voor de rust is nogmaals van Jong Lede. Nicolas knalt een vrije trap een halve meter naast (34′).
De tweede helft is al even intens en aangenaam om volgen als de eerste, al was het maar alleen al omwille van de inzet van beide teams. Overijse probeert in de beginfase op voorsprong te komen maar Nick wordt niet echt bedreigd, ook al omdat de verdediging meer dan pal staat. De thuisploeg kent dan pech wanneer Yordi van uit een scherpe hoek de binnenkant van de paal treft maar de bal de doellijn niet overschrijdt (70′). De partij wordt stilaan bitsiger met een paar gemene overtredingen vanwege de bezoekers. Zo wordt een doorgebroken Nicolas zomaar onderuit geramd. Nadien wordt ook Arnaud getorpedeerd maar de ref houdt het telkens bij geel. Kort voor affluiten kopt Jari op de paal. Na een uur voetballen kon Overijse het helse tempo niet meer aan en mag het zich al bij al gelukkig prijzen dat ze nog met een punt huiswaarts mogen keren. De prestatie van Jong Lede was opnieuw zeer sterk en had toch iets meer verdiend. Volgende week is er de immer moeilijke verplaatsing naar Ninove.

Jong Lede: N. Piro, Jens De Landtsheer, S. Mertens, J. Bauwens, A. Gyselinck, Y. Verplancke, Y. Hellinckx (75′ J. Mayanda), R. Mendoza (69′ R. Baevegems), N. Van Peteghem (90′ G. Schockaert)), Y. Pieren, Jonas De Landtsheer