KVC Jong Lede 1 – 2 FC Lebbeke

Zure en onverdiende nederlaag van Jong Lede, vooral te wijten aan het niet benutten van een voldoende aantal kansen.
Bij de thuisploeg ontbreken Jens en Sibren, starten Ruben en Yordi en begint Jonathan op de bank.
Na amper 5 minuten kan Lebbeke de score al openen wanneer Verhaeghe een voorzet van op rechts vrij makkelijk kan in de hoek koppen. Deze achterstand is meteen het sein voor Jong Lede om de rest van de eerste helft dominant te voetballen. Nicolas lanceert Yordi alleen voor doel maar Van Der Taelen verwerkt in hoekschop (12′). Nicolas probeert het van ver maar naast doel (13′). Yordi krijgt de bal niet voldoende onder controle waardoor Van Der Taelen het eerst op de bal is (22′). Uiteindelijk valt de verdiende gelijkmaker toch. Yordi zwiept de bal van op links tegen de dwarsligger en de goed gevolgde Jarich kopt tegen de netten (33′). Even later speelt Van De Sompel verkeerd terug op zijn doelman maar de bal rolt tergend traag nipt voorbij de verste paal (37′). Kort nadien zorgt D’Heer voor een te korte terugspeelbal maar Yordi kan er net niet bij. In de blessuretijd moet Bart, na hoekschop, met een beenveeg erger voorkomen.
De tweede helft is evenwichtiger maar de betere kansen zijn wel voor Jong Lede. Nicolas trapt te zwak op Van Der Taelen (51′). Lebbeke rekent op de counter en Monday test de vuisten van Bart (62′). Aan de overzijde komt de bal, na een knappe en snelle aanval, tot bij Nicolas maar zijn schot vliegt millimeters naast de paal (64′). Beide ploegen willen de winst maar echte kansen komen er niet meer tot 5 minuten voor affluiten Monday een counter perfect kan afronden (85′). Een echt Leeds slotoffensief blijft achterwege en dus is de eerste nederlaag van dit seizoen een feit.

Jong Lede: B. Meulewaeter, A. Gyselinck, J. Bauwens, R. Mendoza, Y. Verplancke, J. Hellinckx, J. Trompet (86′ R. Joos), R. Baevegems, N. Van Peteghem, Y. Pieren (75′. J. Mayanda), J. De Landtsheer