KVC Jong Lede 1 – 2 KSC Wielsbeke

Derde nederlaag op vier wedstrijden en een steeds meer dalende plaats in de rangschikking. Jong Lede brengt er in de eerste helft niets van terecht. Er wordt op de bal getrapt, maar niet gevoetbald. Met de rust staat het al met 0-2 in het krijt, telkens na geklungel. Steelant staat op de juiste plaats om de bezoekers na 16 minuten op voorsprong te brengen. Verschelde verdubbelt de score na 37 mnuten. Kort hiervoor is de beenveeg van Bart noodzakelijk (35′). De uiterst schaarse wapenfeiten van groen-wit beperken zich tot een kopbal van Nicolas, een metertje naast en een vrije trap van Nicolas waar Joren net niet bij kan (29′). Op een vrij eenvoudige en makkelijke manier verkregen de Westvlamingen hun voorsprong en kunnen die even eenvoudig behouden tot de rust.
Er komt toch een betere versie van de thuisploeg uit de kleedkamers. Jelle Hornick recupereert de bal, slingert zich in de 16 en wordt onderuit gehaald. Strafschop. Helaas in de geest van de wedstrijd wordt deze niet verzilverd. Doelman De Meyer pareert de geplaatste bal van Nicolas (59′). Amper later voorzet Jarne en Nils kopt op de doelman (60′). Wielsbeke komt er echter telkens goed uit en is vooral zeer gevaarlijk op perfect getrapte hoekschoppen. Naarmate de tijd vordert laten de bezoekers zich meer en meer van een uiterst irritante kant zien. Tijd winnen a volont√©, er zwaar over en een ref die niet ingrijpt, waardoor de frustraties nog meer toenemen. Het cinemavertoon loopt echt de spuigaten uit. Een contact betekent steevast huilen en kermen van de (gespeelde) pijn. Toch ‘bluvven’ zij het gevaarlijkst. Bart moet plat op een schot van Verstraete 61′). Na de zoveelste hoekschop kopt Coopman op de paal (68′). Jong Lede zet dan toch wat meer druk en Jarii wordt ook in de spits geposteerd. Zowel hij als Nils kennen pech bij de afwerking (lees: redding doelman). De ref laat het winnen van tijd maar begaan, maar trekt wel geel voor Jarne en Robbie (waarom ?). In de blessuretijd haalt Jelle van op links mooi uit en de bal valt in de verste hoek (91′). De resterende paar minuten brengen echter geen soelaas meer, waardoor de nipte nederlaag een feit is. Toch dient gezegd te worden dat het swingende spel er een beetje uit is.

Jong Lede: B. Meulewaeter, Joren De Crick, J. Bauwens, I. Favoreel, F. Taptchou, R. Ringoet, J. Rosschaert, N. Van Peteghem, C. Van Hauwermeiren (46′ J. Criel), E. Suma (46′ J. Hornick), N. Van Poelvoorde