KVC Jong Lede 1 – 2 SK Lochristi

Jong Lede verliest in de slotfase opnieuw kostbare punten en net zoals vorige week (en al een aantal keren voordien) gaat de leiding bijlange niet vrijuit en dit is dan nog zacht uitgedrukt.
Van bij de start voetbalt groen-wit met veel lef vooruit. Het overwicht is frappant en dit leidt op het kwartier tot een schitterende mogelijkheid om de score te openen. Jelle zet zich door en bereikt centraal in de 16 Nils. Hij besluit echter nog op doelman Van Der Eedt. Lochristi bevestigt zeker zijn status van technische ploeg in de top van het klassement niet. De enige kans die zij hebben is dan nog het gevolg van slecht inspelen van Jarich waardoor Melens volledig vrij voor Bart kan opduiken. De Leedse doelman verhindert met de vuist een onverdiend openingsdoelpunt (34′). Het Leedse overwicht wordt kort voor rusten nog intenser. Jonas kapt zich vrij, besluit op doel, maar Van Der Eedt voorkomt erger (39′). Even later krijgt Nils de bal niet volledig onder controle waardoor zijn poging vooralsnog wordt afgeblokt. Een 0-0 ruststand is gevleid voor Lochristi.
De tweede helft biedt een identiek beeld. Jong Lede combineert vlot en dringt de bezoekers terug. Op het uur wordt de noeste arbeid beloond. Nils zet zich centraal sterk door en werkt beheerst af (60′). Een verdubbeling van de voorsprong is kort nadien bijna een feit. Nicolas brengt Jelle vrij voor doel. Deze haalt snoeihard uit maar Van Der Eedt verwerkt nog in hoekschop (62′). Lochristi slaagt er nooit in Bart te bedreigen. Een kwartier voor affluiten staat Jelle alweer aan het kanon, maar de poging zoeft over de kruising. Een misverstand op rechts zorgt er voor dat een bezoekende voorzet in de 16 belandt. Jari zou de bal met het hoofd makkelijk kunnen ontzetten maar wordt keihard met 2 handen in de rug geduwd, waardoor Van Eeckhout kan inkoppen. Een duidelijke fout wordt niet bestraft, het gevolg is dramatisch. Dramatisch is ook de leiding die na dit doelpunt volledig de pedalen verliest. Meters buitenspel wordt niet gefloten. Van de kant van Jong Lede wordt Nils ten onrechte afgevlagd. En dan is er de iedere week terugkerende absolute slotfase. Een duidelijk buitenspel van Lochristi wordt nu wel afgevlagd door de 2de assistent, maar deze wordt ‘overruled’ door de ref die een tot dan toe onzichtbare Zwart alleen laat afstormen op Bart. Het doelpunt wordt ten onrechte gevalideerd en de poppetjes aan het dansen natuurlijk. In het tumult probeert de ref de gemoederen (en zijn geweten) te sussen door vrolijk te zwieren met gele kaarten voor Jong Lede waardoor volgende week alweer schorsingen volgen. In de scrimmage in het bezoekende strafschopgebied wordt een strafschop (cfr vorige week) alweer niet gefloten. Besluit: Jong Lede nul punten na een prima prestatie. De leiding bepaalt alweer het resultaat. Frustrerend, moedeloos, oneerlijkheid, … al deze omschrijvingen brengen helaas geen puntengewin op maar op basis van de prestaties van de afgelopen weken, kan (verdiend) puntengewin niet meer uitblijven.

Jong Lede: B. Meulewaeter, S. Hauspie, J. Bauwens, Y. Verplancke, B. De Geyseleer (52′ M. Vanderhasselt), J. Rosschaert, N. Van Peteghem, J. Hellinckx, J. De Crick, J. De Landtsheer, N. Van Poelvoorde