KVC Jong Lede 1 – 2 Sportkring Sint-Niklaas

Jong Lede haalde het niet van een jeugdig Sint-Niklaas en laat de kans liggen om bij het competitiebegin mee te zijn in de grote middenmoot van de rangschikking. Na speeldag 2 kan er bijna gesteld worden dat iedereen van iedereen kan winnen of verliezen.
Bij groen-wit ontbreken Jonas en Nicolas.
Binnen de eerste minuut heeft Laref al een reuzekans om de score te openen. Hij besluit echter te zwak op Bart.
Is de absolute beginfase vooral Waas getint, dan keert het spelbeeld toch vrij vlug. De thuisploeg bouwt het overwicht gestaag op en dit uit zich in een meer dan behoorlijk aantal hoekschoppen. Toch is het wachten tot minuut 19 voor het eerste echte gevaar. Het schot van Gianni wordt afgeblokt. Een minuut later duwt doelman Wijns de kopbal van Nils over de lat en uit de hoekschop kopt Sibren op de dwarsligger. Meteen is er een tegenaanval en verschijnt Aps alleen voor Bart, maar deze redt alweer op een knappe manier. De openingstreffer is toch voor Sint-Niklaas. Vermincksel, niet meteen de grootste van de 22, kopt een voorzet van op links binnen (26′). Jong Lede gaat verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Uiteindelijk valt die wanneer Jarich de bal op het hoofd van Jari schildert en deze mooi in de linkerbenedenhoek kopt. Een aangename eerste helft levert een al bij al een logische gelijke stand op.
De tweede helft is het allemaal een stuk minder. De kopbal van Jarich (over en naast) in het begin doet het beste vermoeden, maar helaas blijkt dit ongegrond. Combineren lukt niet, slordigheden stapelen zich op en kansen zijn er dan ook niet meer. Sint-Niklaas is tevreden met een punt en richt zich voornamelijk op het bereiken van de ervaren Laref. Deze zorgt inderdaad voor de winning goal wanneer hij vanuit de draai overhoeks binnen trapt (73′). Groen-wit probeert nog de bakens te verzetten maar zonder resultaat. De aldus behaalde 1 op 6 is een beetje mager. Het afhaspelen van 3 wedstrijden op 8 dagen tijd kan ook deels bepalend geweest zijn voor het resultaat.

Jong Lede: B. Meulewaeter, J. Hellinckx, S. Mertens, J. Bauwens, R. Mendoza, Y. Verplancke, T. Van Den Eeckhout (76′ M. Vanderhasselt), G. Scheerlinck (76′ A. Gyselinck), S. Djadi, J. Mayanda (46′ R. Baevegems), N. Van Poelvoorde